USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

“MAHALLELİM BENİ 7/24 ARAYABİLİR”

“MAHALLELİM BENİ 7/24 ARAYABİLİR”

Bir yandan dolu dolu sanat röportajlarının yanı sıra, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini gündeme taşımak için mahalle muhtarlarımızla söyleyişlerimize tüm hızıyla devam ediyoruz.

Geçtiğimiz hafta yaptığımız Bağla Mahallesi röportajının ardından bu kez Batman’ın en işlek alanlarından birinde yer alan Ziya Gökalp Mahallesine konuk olduk ve bu mahallemizde 5 dönemdir muhtarlık yapan belki d ilk döneminde Türkiye’nin en genç adayı diyebileceğimiz Masum Padir ve mahallesine sözü bıraktık…

KENDİNİZDEN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ?  

Evli ve ikisi kız olmak üzere 5 çocuk sahibiyim. Endüstri meslek lisesi (EML) motor bölümü mezunuyum. Muhtarlığın yanı sıra farklı iş kollarında yönetici olarak çalışmaktayım.

KAÇ DÖNEMDİR MUHTARLIK VE MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANLIĞI YAPIYORSUNUZ?              

5 dönemdir muhtarlık, 4 dönemdir de Muhtarlar Derneği Başkanlığı yapmaktayım. İlk seçildiğimde Batman’ın belki de Türkiye’nin en genç muhtarı olarak seçilmiştim. Bana güvenip genç yaşımda bu görevi layık gören mahalle seçmenlerime ve muhtar arkadaşlarıma her zaman teşekkür etmeyi borç bilmişimdir.       

NEDEN MUHTAR OLMAYI İSTEDİNİZ?       

İlk muhtar olduğum yıl, Mart 1999 seçim yılıydı. O yıl genel ve yerel seçimler aynı anda yapılmıştı.  Seçime 20 gün kala mahallemizin büyükleri ve aile büyüklerimizin ortak kararıyla muhtar olmam istenmişti. Ben de dinimizin “halka hizmet hakka hizmettir” anlayışından hareketle aday olup seçilmiştim.             

MUHTARIN GÖREVİ NELERDİR?           

Muhtarın görevi; mahallesine ilişkin alt yapı, üst yapı, yeşil alan, kaldırım, yol, sokak aydınlatmaları, dar gelirli vatandaşlara hizmet etmek ve projeler üretip hayata geçirmektir. Yani mahalle sakinlerinin ihtiyaç duyduğu her alanda sıkıntılarını gidermek üzere ilgili kurumlara iletmek ve çözüme kavuşturmaktır. Ayrıca gerekli belgelere onay vermek, bir muhtarın başlıca görevlerindendir.                  

MAHALLENİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?  

Mahallemiz yaklaşık 2400 seçmenden oluşan ve coğrafi olarak baktığınızda il merkezinin tam ortasında konumlandırılmış, daha çok iş yerleri ve kurumların yoğun olduğu modern yerleşim yeridir.  

MUHTAR SEÇİLMEDEN ÖNCE HEDEFLERİNİZ NELERDİ? 

Şayet seçilir isem; Mahallemde mevcut olan tüm sorun ve sıkıntıları minimize edip, gerekli olan her türlü hizmeti sakinlerimize sunmaktı. Bu hizmetlerin önemli olanlarını çözdüğüme inanıyorum. Ayrıca             mahalle sakinlerimize her zaman bir telefon kadar yakın olduğumu, ihtiyaç duyduklarında 7/24 beni arayabileceklerini her zaman söylemişimdir. Güler yüzü, tevazuuyu ve gönülleri hoş etmeyi kendime ilke edinmiş ve bunu başardığıma da inanan biriyim.

HANGİ PROJELERİ HAYATTA GEÇİRDİNİZ?            

Sanat sokağı, (lise caddesi) Aram Tigran parkını,  doğal gazı, elektrik enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasını, kaldırımların ve yolların revize edilmesi çalışmaları dönemimizde yapılan hizmetlerdendir. Ayrıca mahallemizin ihtiyacına artık cevap veremez hale gelen 60 yıllık Yıldız Cami’mizi yıkıp yerine daha modern, daha büyük ve günümüzün ihtiyacını karşılayacak şekilde modern bir camiyi inşa ettik. İçinde engelli kardeşlerimizin rahat bir şekilde ibadet edebileceği, erkek - kadın Kur’an kurslarını da barındıran camimizi derneğimizin değerli yöneticileriyle beraber yapıp, halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Tabi camimiz, hayırseverlerimizin yardımlarıyla yapılmıştır. Aracılığınızla, katkısı olan herkese teşekkür eder, Rabb’im hayırlarını kabul eylesin diyorum. Bu arada camimizin yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olduğu, şu anda da halen yaklaşık 200 bin TL borcumuz ile beraber split ve salon tipi klimaları ve asansörümüzün yapılması için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var.                  

MAHALLE SAKİNLERİYLE ARANIZ NASIL?            

Muhtarlığım süresince mahalle sakinleriyle ilişkilerimi her zaman sıcak tutmuş, muhtarlığa gelen hiç kimseyi kırmadan ve güler yüzle ağırlamış, taleplerini çözüme kavuşturmaya gayret göstermek suretiyle, gönüllerini hoş tutmaya çalışmışımdır. Bu nedenle mahalle sakinlerimizle ilişkilerimizde bir sorun olmadığını düşünmekteyim.

MAHALLENİZDE KAÇ ESNAF VAR VE SIKINTILARI NELERDİR?

Mahallemizde esnaf sayısının çok yoğun olduğunu ve daima değişkenlik gösterdiğinden dolayı sayıca tespitini yapmak olası değildir. Ancak sorunları hakkında herkesin de taktir ettiği tespitlerim vardır. Daha önceki açıklamamda belirtmiş olduğum gibi mahallem, ilimizin merkezinde konumlandırılmış olması sebebiyle, esnafların yoğun olması ve bu esnafların çoğunun özellikle Atatürk bulvarı (Diyarbakır caddesi) üzerinde bulunan esnaflarımızın kiralarının büyük meblağlarda olması nedeniyle kiralarını ödemekte sıkıntı çekmektedirler. Gönül ister ki; en azından bu pandemi süresince maliklerin kiracılarına indirim yapmalarıdır. Kısıtlama nedeniyle dükkanların çoğu kapalı ve bir çok esnafımız da eskiye oranla satış yapamamaktadır. Süreç böyle devam ederse kiracıların kazanç sağlaması giderek zorlaşacak, hatta birçoğu iş yerlerini kapamak zorunda kalabileceklerdir.     

RESMÎ KURUMLARDA HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞIYOR MUSUNUZ?

Kurumlardan vatandaşın en fazla şikayet ettiği birim DEDAŞ birimidir. Geçenlerde bu kuruma ilişkin benim de şahit olduğum bir sıkıntıyı dile getirmek isterim. Vatandaşlarımızdan biri yaklaşık 6 yıl önce işyerini henüz kurmuş sayacını takmış DEDAŞ’a abonesini yapmaları için bildirimde bulunmuştu. Gelen personel, vatandaşın DEDAŞ birimine bilgi vermeden sayacı takmış oldukları gerekçesiyle meğer kaçak muamelesi yapmış ve vatandaşa buna ilişkin bilgi de vermemişlerdi. Vatandaş bu işyerini 3-4 ay gibi kısa bir süre çalıştırdıktan sonra adına kayıtlı olan bu aboneyi başkasına devredip depozitosunu da almış olmasına rağmen,  6 yılın sonunda DEDAŞ icra birimi kendisine mesaj ve telefon açıp bildirimde bulunuyor ve vatandaşa şunu diyor; fi tarihinden kalma 1.878 TL borcun vardı. 3-4 günlük tarih vererek “ya en geç belirlenen tarihte ödersin ya da icra marifetiyle katlamalı ödemek zorunda kalırsın” diye bilgilendirme yapmıştı. Vatandaş bunca zamandan sonra gelen borca hayretler içerisinde isyan ediyor ve dahası ödemek zorunda bırakılıyor. Alacağına titiz olan DEDAŞ kurumuna sormak isterim. Madem böyle bir alacağınız vardı da 6 yıl boyunca neyi beklediniz de bunca zaman geçtikten sonra neden alacağınızı istiyorsunuz? Açıkçası bu kuruma ilişkin benzer bir çok şikayet alıyoruz. 

MAHALLENİZDE KORONA SÜRECİ NASIL GEÇİYOR?                  

Öncelikle geceli gündüzlü çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi borç biliyoruz. Tabi korona süreci tüm ülkede olduğu gibi mahallemizde de belirgin bir azalma göstermektedir. Çünkü geçtiğimiz aylarda filyasyon ekibi ile hemen her gün alan taraması yaparken, gelinen süreçte o eski yoğunluk azalmaya başladı. En azından benim gözlemlerim o yöndedir. Temennimiz odur ki; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek bu sürecin bir an evvel tamamen bitmesini ve halkımızın normal yaşamına dönmesini sağlamaktır.   

MAHALLEDE EN BÜYÜK EKSİKLİK NEDİR, NELER YAPIYORSUNUZ?           

İki ana sıkıntımız mevcuttur. Birincisi, mahallemde daha önce ilkokul mevcut iken; bu okulumuz ortaokula dönüştürüldü. Şu anda çocuklarımız sınır komşumuz olan Pınarbaşı mahallesindeki Zübeyde hanım ilkokuluna gitmektedirler. Bu okul bazı öğrencilerimize yakın iken, bazılarına da uzak gelmektedir. Eski milli eğitim binasının olduğu yerde bir ilkokul yapılması için müracaatta bulunmuştum. Milli eğitim müdürlüğümüz fiziki koşulların yetersizliğini gerekçe göstermek suretiyle olumsuz yanıt vermişlerdi. Tabi bu cevap bizi hayal kırıklığına uğratmıştı ancak mahallemizde acilen bir ilkokul gerektiğinden tekrardan gündeme alınıp yapılması için müracaatlarım olacaktır. Bir diğer sıkıntım da 80. yıl caddesinin kaldırımlarının çok kötü olması ve yıllardır defalarca belediyeye bildirmeme ve programlarına almalarına rağmen sonunda bu caddeye girebileceklerini belirtiler. Ancak bu kaldırımlarımızın bir bölümünde bir evin bahçesinin kaldırımı işgal etmesini gerekçe göstermek suretiyle İlgililer bana, “ya bu evin maliklerine söyleyip bahçe duvarlarını 1,5 metre kaldırımdan çıkartmak suretiyle geriye alıp ikna edeceksiniz, ya da bu caddenin kaldırımlarını yapamayacağız” dediler. Bende ilgili maliklere ısrar ve ricada bulunmama rağmen ikna edemeyince, fen işleri çalışmalarını askıya aldılar. Resmi kurumların da bu caddede bulunması nedeniyle kaldırımların bir an evvel yapılması en büyük temennilerimizdendir.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Biz muhtarlar olarak; görevi devraldığımız günden itibaren çalışmalarımızı tamamen halkımıza hizmet etmek noktasında olmalıdır. Şahsım olarak; hizmetlerime bu çerçeveden bakarak her zaman mahalle sakinlerimize herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormuşumdur. Buradan sizin aracılığınızla da bir kez daha soruyorum. En küçük sıkıntılarınızda da dahil mutlak suretle bana ulaşın.  Son olarak şunu belirteyim. Bize bu olanağı sağlayıp sorunlarımızı dillendirmeye fırsat verdiğiniz için size ve şahsınızda Batman Gazetesi ailesine teşekkürlerimi iletiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...