<div>Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sahur sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tahin, lezzetiyle bilinen bir şifa kaynağı olarak dikkat çekiyor. Elma Sokağı'nda tahin satışı yapan Recep Yanaç, yıllardır süregelen bu lezzeti damak tadını sevenlere ulaştırıyor.</div> <div><strong>50 KİLO TAHİN ÜRETİLİYOR</strong></div> <div>Sudan'dan getirilen kaliteli ve yağlı susamların kullanıldığı üretimde, her gün ortalama 50 kilo tahin üretiliyor. Makineler aracılığıyla özenle işlenen susamdan elde edilen tahin, çift değirmen sistemi sayesinde farklı kıvamlarda sunuluyor. Yanaç, ürettikleri tahinin kilosunun şu anda 140 Türk Lirası olduğunu belirtirken, yeni susam talepleri nedeniyle fiyatlarda küçük bir artış olabileceğini ifade etti.</div> <div><strong>ŞİFA KAYNAĞI</strong></div> <div>Recep Yanaç, müşterilerine uygun fiyatlarla ürün sunabilmelerinin sebebini, kendilerinin üretici olmalarına bağlıyor. Tahinin sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda şifa kaynağı olarak da bilindiğini vurgulayan Yanaç, müşterilerinin çoğunun tahini şifa niyetine tercih ettiğini söylüyor. Saf haliyle tüketildiğinde daha etkili olduğunu belirten Yanaç, susamın mideye de oldukça iyi geldiğini ifade ediyor.</div>