<div>İç Hastalıkları(Dahiliye) Uzmanı Dr. İdris Baydar, yüksek tansiyon hastalarının 7 doğal destekle hastalıkla etkili mücadele edebileceklerini belirtti.</div> <div><strong>İşte 7 Doğal destek ve faydaları: </strong></div> <div> </div> <div><strong>MAGNEZYUM</strong></div> <div>Tansiyon yüksekliğinde en etkili minerallerden biri magnezyumdur. Günümüzde aldığımız gıdalarla yeterli düzeyde magnezyum kazanamıyoruz. Magnezyum desteği almanız birçok durum gibi tansiyon yüksekliği için de faydalı olacaktır.</div> <div>Magnezyumdan zengin olan kuruyemişler, baklagiller gibi gıdalar da size bu konuda destek olabilir.</div> <div><strong>POTASYUM</strong></div> <div>Tansiyon yüksekliğinin en önemli sebeplerinden biri sodyum alımının artıp potasyum alımının azalmış olmasıdır. Hâlbuki bu dengenin potasyum lehine olması gerekir. Bu dengeyi sağlamak için bazen potasyum desteği almanız gerekebilir.</div> <div>Doktor kontrolü altında almanız gerektiğini unutmayın!</div> <div>Tuz tüketimini azaltıp potasyum açısından zengin olan fıstık, avokado, domates, mercimek, badem gibi gıdaları da bol tüketebilirsiniz.</div> <div><strong>BALIK YAĞI ve ZEYTİNYAĞI</strong></div> <div>Hücre ve damar duvarlarının en önemli bileşeni yağlardır. Ne kadar kaliteli yağa sahip olurlarsa, farklı şartlara o kadar iyi adapte olurlar. Balık yağı ve zeytinyağı kullanmanız durumunda damar duvarınız daha esnek olur ve</div> <div>Tansiyon yüksekliğine daha iyi engel olur.</div> <div><strong>PANCAR ve SARIMSAK</strong></div> <div>Çok miktarda nitrik oksit denen molekülü içerirler. İçeriklerindeki nitrik oksit ve nitratlar damarlarının genişlemesini ve Sonuçta da tansiyon değerinin düşmesini sağlar.</div> <div>Sarımsağı tüm halde yutmak yanlış bir uygulamadır. Ezip havayla temasını sağlarsanız faydası artacaktır.</div> <div><strong>TOHUMLAR ve BAHARATLAR</strong></div> <div>Antep fıstığı, Badem ,Ay çekirdeği, Kabak çekirdeği, Keten tohumu, Yulaf, Tarçın, Reyhan, Kekik, Biberiye, Kakule</div> <div><strong>SEBZELER</strong></div> <div>Roka, Lahanagiller, Turpgiller, Ispanak, Pazı, Havuç, Kereviz</div> <div><strong>MEYVELER</strong></div> <div>Nar, Limon ve diğer turunçgiller, Muz, Yaban mersini, Ahududu, Alıç</div>