<div> İlçede ‘farklı tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılması’ temalı toplantıda Sason Meslek Yüksek Okulu tarafından Kaymakam Abdullah Özadalı ve diğer kurum amirlerine çeşitli projeler sunuldu. Sason Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Karakaya ve akademik personellerin katıldığı toplantıda; ‘Hünnap, Trabzon hurması, badem,yer fıstığı yetiştiriciliği, Mantar Üretim Tesisi ve Hidroponik Yetiştirme Sistemi (Topraksız Tarım) konularında sunum yapıldı.</div> <div>ÇİLEK REÇELİ, SİRKE VE KURUTULMUŞU YAYGINLAŞTIRILACAK</div> <div>İlçenin bir çok ürünün yetişmesine elverişli olduğunu ifade eden Kaymakam Abdullah Özadalı, “sadece çilek ekimi ile kalkınma olmaz. Alternatifler ve üretilen ürünlerin farklı alanlarda değerlendirilmesi lazım” dedi. Özadalı</div> <div>“Bu projelere alternatif olarak ilçemiz açısından değerli olan Sason balı ve Sason çileği üretiminin geliştirilmesi ve işlenmesi konularında fikir alışverişinde bulunulmuştur. Sonuç olarak Sason Çileği'nin geleceği için sadece yeni tarım alanları oluşturulmasının yeterli olmayacağı, çilek reçeli, çilek sirkesi, kurutulmuş çilek gibi alternatif ürünlerin üretimi ve propolis, arı sütü, polen, bal mumu, arı zehri gibi bal dışındaki arı ürünlerinin üretimi konularında çalışmaların yapılması kararlaştırıldı” şeklinde konuştu. (Murat Ezgin)</div>