<div><strong>AYDA 4 TON ÇEKİRDEK SATILIYOR</strong></div> <div>35 yaşındaki seyyar satıcı Abdullah Arslan, kış aylarında artan satışlarıyla dikkat çekiyor. Cevizli sucuk, pestil, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı ve karpuz çekirdeği gibi yöresel ürünleriyle müşterilerini cezbetmeye devam ediyor. Soğuk hava koşullarıyla birlikte insanların besin değeri yüksek ve enerji veren ürünlere yönelmesi, Arslan'ın tezgahında sıcak ve lezzetli alternatifler bulmalarına vesile oluyor.</div> <div><strong>BABA MESLEĞİ</strong></div> <div>Arslan, 23 yıldır babasının mesleğini devam ettirdiğini belirtiyor. Kışlık sezonunda cevizli sucuk, muska, kesme, pestil, ceviz, kuru üzüm ve pekmez gibi ürünleri müşterilere sunduklarını ifade ediyor. Özellikle Midyat, Gercüş ve Mardin gibi bölgelerden gelen ürünlerle çeşitlilik sağlıyorlar. Aslan, insanların kış aylarında besin değeri yüksek ve sıcak alternatiflere yönelmesinin satışlarını artırdığını ifade ediyor.</div> <div><strong>KIŞIN SICAK TUTUYOR</strong></div> <div>Arslan, müşterilerin evde daha fazla bulunduğu hafta sonlarında satışlarının arttığını vurguluyor. Yöresel ürünlerin tercih edilmesiyle birlikte müşterilerin kendilerini tercih ettiğini belirten Arslan, ürünlerinin insanlara enerji verdiğini, sağlıklı ve kışın sıcak tutucu olduğunu söylüyor.</div> <div></div> <div><strong>KARPUZ ÇEKİRDEĞİ ÇOK TÜKETİLİYOR</strong></div> <div>Özellikle unlu cevizli sucuğun yoğun ilgi gördüğünü belirten Arslan, karpuz çekirdeğinin kışın daha fazla talep gördüğünü dile getiriyor. Aylık olarak 3-4 ton karpuz çekirdeği sattıklarını ve fiyatının eskiye göre arttığını ifade ediyor. Arslan, ürünlerin kül üzerinde yapıldığı için daha lezzetli olduğunu belirtiyor. Karpuz çekirdeği gibi kışın daha çok talep gören ürünlerle müşterilerini memnun etmeye çalışan Aslan, fiyatların eskiye göre arttığını ancak lezzetin kalitesinden ödün verilmediğini belirtiyor. Ve İran hurması ve Malatya kayısısının da tercih edilen diğer ürünler olduğunu ekliyor.</div> <div><strong>GELENEKSEL LEZZETLER</strong></div> <div>Abdullah Aslan'ın seyyar tezgahı, geleneksel lezzetleriyle kışın sofralara sıcak ve sağlıklı bir dokunuş katıyor. Tezgahta satılan geleneksel ürünler kışın soğuk günlerine sıcak ve lezzetli bir dokunuş katarken aynı zamanda yöresel ürünleriyle de geleneksel tatları yaşatmaya devam ediyor.</div>