SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ALLAH RIZASI İÇİN ANLATIN PARA İÇİN DEĞİL

Son Güncelleme :

2020-03-05 10:59:30

PARA BİRGÜN YOK OLUP GİDECEK SİZ YALNIZ KALACAKSINIZ.ALLAH’IN HUZURUNDA PARA GEÇMEZ.AKLINIZI BAŞINIZA ALIN O GÜN GELMEDEN.FERYAT FİGAN BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEZ.

Son din mukaddes İslam dini üzerinde çok oyunlar oynanıyor. Kimisi siyasete alet ediyor, dinci geçinip din adı altında hem altını, hemde kendi yandaşlarının altını dolduruyorlar. Kimisi de İslam’ın ahlak ve edebine aykırı olmak üzere vaazlar verir, karşılığında para alırlar. Bu güzelim tertemiz dini, maalesef gençlerimizin, çocuklarımızın, gözünde karartıp onların dinden soğumasına neden oluyorlar. Eğer siz İslam dinini temsilen konuşuyorsanız din temiz ve pak bir dindir. Kendi keyif ve zevklerinize göre hareket ettiremezsiniz.kendi dünya işleriniz için sahtekarlık yapabilirsiniz.ama bir buçuk milyar insanın mensup olduğu islam dinine sahtekarlık yapamazsınız.

Gerek televizyon ekranlarında gerek se konferans salonlarında dini anlatmak için fiyatım bu kadardır, daha aşağı gelip bu vaazı vermem, yâda bu konferansa gelmem diyen din âlimlerine şahit oluyoruz. Böyle programlarda para istemeniz bir yana dursun, o konferansı düzenleyen, genç ve çocuklarımızın dinini daha iyi öğrenmelerini sağlamak  için sizin onlara para vermeniz lazım. Allah sizden razı olsun, bu vesileyle hem kendi bildiklerimizi unutmamış oluyoruz, hem de Allah katında görevimizi yapmış oluyoruz demeniz gerekir.

Yüce Allah kuranı kerim de şöyle buyurmaktadır: ’kendilerine Tevrat öğretilip te onunla amel etmeyenlerin hali ciltlerle kitap taşıyan eşeğin haline benzer. Cuma süresi 5.ayet

Dini parayla anlatırsanız iyi bilmenizi isterim ki o kazandığınız para bir gün yok olup gidecektir, karşılığını bu dünyada almış olacaksınız, şayet Allah rızası için anlatırsanız onun karşılığını da ahiret hayatında Allah katında bulursunuz. Ben kendim şahit oldum, çalıştığım işyerine gelip İncil kitabını bedava dağıtan, kendi dinlerinin yayılması için büyük çaba sarf eden Hristiyanlar gördüm. Ve hiç bir karşılık beklemeden bunu yapıyorlar. Aklı sadece parada olan İslam dini âlim ve ilahiyatçıları işte din böyle yayılır. Bakın değerli din adamları; gençlerimiz, çocuklarımız batıl inançların bataklığında batıp çıkıyorlar, imdat diyorlar. Yardım istiyorlar, duyun onların sesini! hak yoluna girmelerine vesile olun. Her şey para değil bir insanın hidayetine sebep olmak dünyadaki her şeyden daha önemlidir.

Yüce Allah başka bir ayette şöyle buyurmaktadır: ’Allah’ın indirdiği kitaptan bir şey gizleyip de bununla biraz para alanlar gerçekten karınları dolusu ateşten başka bir şey yemezler. Kıyamet günü Allah onlara ne söz söyler, ne de kendilerini temize çıkarır. Onlara sadece acı veren bir azap vardır.

Siz değerli okuyuculara soruyorum: Allah rızası için din parayla anlatılır mı? Ancak bir dükkânın içindeki eşyalarını yâda kendine ait bir şeyi parayla verirsin dinin sahibi Allah’tır lütfen bu kısacık ömrümüzü heba etmeyelim. Allah’a emanet olun.

 

YORUM ALANI

İki yaşında çocuğum var. Bebek bezi, ıslak mendil, süt, meyve, sebze ihtiyacım var. Sırtınızı çevirmeyin. Elinizi ayağınızı öpeyim. Mahalle muhtarının cep telefonu numarasını yazacağım. Mahalle muhtarı ile iletişim kurabilirsiniz. Allah haram yemeyi nasip etmesin. Allah insanı insana muhtaç etmesin. Çocuğumun suratını güldürmek istiyor olan insana merhameti ile muamele etsin, cenneti ile mükafatlandırsın, Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Veselleme komşu olmayı nasip etsin Allah. Allah rızası için destek olurmusunuz? caresizannee@gmail.com

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI