SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HAYATA KISA BİR MOLA

Son Güncelleme :

2020-04-17 12:21:39

Hani rahmetli Kemal Sunal'ın bir eski filmi vardı, özellikle bir repliği aklımızdan çıkmaz, sıkça kullanırız ve güleriz  “Salı sallanır ,Çarşamba çarşafa dolanır, perşembe perişanlık cuma ibadet günü cumartesi pazar tatil…”

Şimdi bu replik gerçek oldu. 

Sağlık Bakanımıza her canlı yayında  bu kısıtlamalar ne zaman bitecek diye soruluyor o da bu işin kolay olmadığını belirtiyor, aslında uzun demeye çalışıyor. 

Tıpkı Kemal Sunal'ın repliği gibi aynı cümleleri kuruyor 

"Maske , sosyal mesafe , evde kal "

Bu cümleler aslın da bu virüsle mücadelede kulağımıza küpe olmalı. 

Bir diğer önemi konu da Türkiye ekonomisi ve bizim ev ekonomimiz. 

Devlet bu zor günlerde yüz Katrilyon (100 Milyar TL) ek kaynak ayırdı ardından “biz bize yeteriz Türkiyem” deyip ortaya bir kumbara koydu, imkanı olanı kumbaraya davet etti bu kumbaranın üstü de yardıma muhtaçlara yazıyordu ve herkes yediden yetmişe yardım yapmaya başladı, kumbara dolmaya başladı dayanışmak bu dönemde çok önemli Allah herkesten razı olsun.

Bununla birlikte bazı hayırsever zenginlerimiz kendi bölgelerinde gıda ve para yardımı da yaptı bu da alkışlanacak bir hareketti, yani “biz bize yetmeyince” biliyoruz… 

Buraya kadar herşey şimdilik güzel olsa da bu durum devam ederse ekonomik olarak biraz zorlanacak gibi zira kaynaklar belli ve ülkemiz bütün gelirini vergileri öteledi. 

Yani şu an gelir sıfır.

İhracat ithalata turizm de maalesef durma noktasında turizm sezona giremedik otelleri açamadık. 

Yani bacasız sanayi de durdu…

Bu konuda  yapacak bir şey yok bütün dünya nerdeyse bu durum da beterin beteri var İtalya ve ispanya biliyorsunuz turizm de baş sıradaydı. 

Bir diğer önemli konu da okullar tabi ilk orta Ve Üniversiteler maalesef dışardan eğitimine devam etmeye çalışıyor, bu aslında en önemli konuların başında  geliyor zira geleceğimizi ilgilendiriyor Ve malesef bu yıl okuyanlar için hiç te iyi olmadı okulda olmak ayrı evde eğitim çok farklı umarım cidi bir kayıp olmaz Ve öğrencilerimiz bu psikolojiyi atlatır 

Mili eğitim bakanımız da maşallahı var çok hızlı davrandı önce sağlık dedi ve tv den eğitimi hemen başları alkışlar bakanımıza ..

Bir diğer konu da sportif faaliyetler 

Bütün ligler yarışmalar askıya alındı özelikle ,futbol basket, voleybol gibi dev organizasyonlar askıya alınınca spor durdu sporcular evde çalışanlar evde tembel tembel oturuyor seyirci ve taraftarda aynı psikoloji içinde şok durumda spor eve kapandı bu sektör de büyük bir sermaye ile işliyor kulüpler futbolcular a ödemelerde mutlak zorlanacaktır yani spor sektörü de büyük bir yara aldı alacak Ve bir sürü hayali olan takımlar oyuncular atletler bir yıl daha beklemek zorunda ki şampuanlar ligi Avrupa kupası ,belki de olimpiyat yapılamayacak bu da sporcuları Ve seyircileri üzdü ..

Gelelim iyi yönlere ..

Kahve meyhane restoran yani sağlığımıza ve cüzdanımıza  direk etki eden bu yerler geçici ara verince müşterileri temiz havaya kavuştu mekanlar havalandı Ve hava temizlendi evet üç bin kahve ve çay evi kapandı zarar ediyorlar bu doğru onu dalabilen ediyorum ama önce sağlık diyecem yine kusura bak adımlar içerde sigara maşallah yani ..

Asayışta  bir nebze berkemal oldu tabi kavga gürültü azaldı korna sesi Yok kalabalık ortamlar Yok .,

Hani o hastaneye gidip bir atom yapayım kütüğü Yok çünkü hastanenin yanı dan geçen Yok ne oldu bu atomculara  merak içindeyim birden iyileştiler sanırım . 

Hastaneler özelikle acil servis ve poliklinikler rahat bir nefes aldı doktorlar adeta oh be sesi 65 yaş Ve üzeri Yok yani abone hastalar evseler ve daha sağlıklıkkar bence demek istenince sükünet oluyor. .,

Trafik çilemizde hafifledi dışarda rahat rahat araç kullanabiliyoruz o korna sesleri Yok sıkışıklık Yok sağa sola park Yok gerçi boş yolda kazalara şahit olduk ama omlarında boş yolda kaza yapmayı nasıl başarıyorlar anlamadım ama genelde trafik rahatladı keşke hep böyle sakin olsa her şey ..

Sevgili dostlar 

Yasaklar hoş değil tabi ,ama mecburi yön başka çaresi olsa mutlak denenirdi şimdilik idare edecez . 

Sabır yol göstericimiz olsun ..

Hoşça kalın.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI