SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

YAZ GELDİ, BOĞULMALARA DİKKAT!

Son Güncelleme :

2020-06-18 11:59:41

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları, bugün yazımı Batman merkezde ve ilçelerinde bulunan akarsulara ayırdım. Malumunuz her yıl yaz mevsimi ile birlikte gerek Batman merkezde gerek ilçelerinde yapılan tüm önlem ve uyarılara rağmen boğulma vakalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Bu yıl yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte son bir ay içinde Batman baraj suyunda serinlemek amacıyla suya giren üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Her yıl yaz mevsimi geldi mi biliyorsunuz özellikle hafta sonu Batman çayı kenarına, sol sahil sulama kanalları veya yeni Hasankeyf ulusu baraj göletti kenarına piknik yapmak veya balık tutmaya giden birçok vatandaş oluyor. Buna istinaden sık sık Devlet Su İşleri (DSİ) ve AFAD il Müdürlüğüne bağlı ekipler boğulma vakalarına karşı bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyorlar. Ama bir türlü boğulma vakalarının önüne geçemiyorlar yapılan tüm uyarılara rağmen. Her yıl bu tür akıntılı sularda serinlemek için  suya girin birçok vatandaş hayatını kaybetmekte çünkü  bu tür akıntılı sularda Yüzme bilende bilmeyen de maalesef ya boğulma tehlikesi geçiriyor yada boğularak hayatını kaybediyor.

Değerli Batman halkı; biliyorsunuz Dicle Nehri'nin geçtiği Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan, gövde bakımından Atatürk Barajı'ndan sonra ikinci büyük baraj olan ulusu barajı bu yıl tamamlandı ve  tarihi Hasankeyf ilçesi başta olmak üzere birçok köy ve mezra su altında kaldı. Onun için balık tutmaya, piknik yapmaya giden vatandaşlar daha dikkatli olmaları gerekir çünkü demin söylediğim gibi bu tür akıntılı sularda yüzmek tehlikeli çünkü suyla gömülü evlerde eklendi onun için dikkatli olmakta yarar var.

Bu yıl boğulma vakalarının önüne geçmek için mesela bu tür akıntılı sularda  ve yeni baraj gölü kıyılarında  yüzmeye karşı önleyici tedbirler arttırılabiliniz. Küçük çocukları suya girmeleri yasaklanabilir. Özellikle piknik yapanlar sürekli uyarılmalı. Hoşça kalın

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI