SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ÖZEL HASTANELERLE İLGİLİ ŞİKAYETLER…

Son Güncelleme :

2020-07-20 10:44:23

Batman’da son zamanlarda insanların sık dile getirdiği ve şikayet konusu olan özel hastaneleri yazmak istedik.

İşini iyi yapan, kurumsal ve profesyonel çalışan hastanelerimiz olduğu gibi aksaklığı olanlar da vardır.

Bunların çoğu vatandaşın bizzat dile getirdiği iddialardır.

Bu nedenle buradan da amacımızın bir kurumun adını kirletmek değil, ‘işini yapan zaten yapar yapamayan da çekidüzen versin’ mantığı ile genel bir bakış açısını yorumlamak istedik.

Örneğin acilden giriş yapıldığı halde muayene ücreti doktor ücreti tahlil ücreti filim ücreti ayrı ayrı tahsil ediliyor.

Emekli, SSK’lı çalışan fark etmiyor. 

Buraya 100, tahlile 100, röntgen-MR veya tomografiye 100 veya 200 TL bu liste uzayıp gidiyor.

Oysa acil girişlerden ücret alınmaz biliyor herkes. 

Bir de yoğun bakımdan şikayet var, yoğun bakım da yatan hastalar yaşam destek ünitesine bağlanıyor hasta yakınına “iyi” deniyor, 15 gün tutuluyor sonra Allah rahmet etsin orda bir durum bakalım bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil bu iddialar doğru ise birileri hasta üzerinden haksız kazanç elde ediyor demektir.

Bu büyük bir iddia!..

Bunun yapılacak şok baskınla bir denetlenmesi gerekir. 

Sağlık müfettişleri göreve lütfen!!!

Bir diğer konu Batman'daki bir iki hastane dışındaki hastanelerin tıbbi yetersizliği ve doktor eksikliği ve hijyen ortamı yetersiz. 

Genelde bir veya iki hemşire ve sağlık lisesi mezunu hemşirelerle durumu idare ettikleri iddiası var bu gerçekse bu iddia da enteresan yani yetersiz eleman ve doktorlarla bir hastane nasıl ruhsat alır, nasıl çalışır ve ya çalışmasına izin verilir.

Bu iddialar gerçekse sağlık müdürünün bir araştırma başlatması şart derhal gerekenin yapılması gerekir bu özel hastanelerin eksiklerini tamamlayana kadar faaliyetinin durdurulması gerekir, zira insanlara bir hastane şifa vermeli hastasını garantiye almalı gereken büyün ameliyatlar  müdahaleler yapılmalı yoksa acil  hasta gelir belki bir kaç dakikası vardır. Yaşama tutunmak için ama bir bakıyorsunuz doktor yok hemşire yok hasta bakıcı yok cankurtaran yok uzman yok orada ölecek mi yani hasta?

Koca bir bina yapmakla iş bitmiyor içinin donanımlı olması  gerekir zira her türlü hasta gelebilir belli  olmaz. 

Geçen gün bir kovid  hastası anlatıyor kendi parası ile özel meşhur bir özel hastaneye gitmiş Batman'da testi yapmışlar tamam pozitif çıkmış eve yollamışlar git kendini karantinaya al tabii sağlığı gün  geçtikçe bozulmuş tekrar gidip şikayetini anlatmış tekrar eve git istirahat et geçer demişler nefes darlığı çekince devlet hastanesine gitmiş filmi çekilmiş ve bir bakmışlar virüs ciğerleri söndürmüş  “çok geç kaldın kardeşim neden geciktirdin?” demişler ve direk yoğun bakıma almışlar, durumu ciddi şu an yani bu özel hastane bu hastaya neden gerekeni yapmamış yatırmamış anlamakta zorlanıyor insan.

Tabi biz bunu araştırırken peş peşe özel hastanelerde covid ölümleri de aldık tamam hasta yoğun bakıma alınıyor ilaçlar yetersiz sonra bir bakıyoruz kovid ilaçları ancak devlet reçetesinden alınabiliniyor bu da enteresan özel hastaneler hangi ilaçlarla tedavi etmeye çalışıyor hastalarını?

Sonra bir bakıyoruz özel hastanenin bir kısım doktoru çalışanı tedavi altın da covid olmuşlar yahu bu nasıl olur, nerde hijyen ortamı?

Özel hastaneler önce özel olacak!

Hijyen olacak bünyesinde ki doktor ve hemşireler işin uzmanı olacak ameliyatlar servisler yeterli  donanıma sahip olacak odalar pırıl pırıl parlayacak  her şey steril durumda olacak oraya giden özel ilgi alaka için gidiyor “param gitsin” diyor ama  temiz ve profesyonel bir kadro ve hastane istiyor bu yüzden hastanelerin de bu özeliğe sahip olması şart.

Özel hastaneler sıradan bir sağlık kuruluşu değil ve sıradan olmamalı güvenli ve güvenilir bir tıbbi sağlık merkezi olmalı öyle tırrıkbeşo iş yapmak müşteri seçmek kalifiye sağlıkçı deneyimli doktor bulundurmamak bu hastaneleri özelden çıkarır gözden düşürür  iflas eder sonra bunu kimse arzu etmez.

Şimdilik Batman devlet hastanesi yetersiz ama yarın  yapılacak daha aktif ve daha büyük bir hastane özel hastanelerin sonunu getir, Batman'da yani bir şehir hastanesi yapıldığı  an bir çok özel hastane kapılarını kapatmak zorunda kalır. 

Özel hastaneyi açan bir ticarethane olarak düşünmeyecek orayı!!

Evet para kazanacak  ama hakkı ile şerefi ile işte bu hastayı cihaza bağlayın on gün kalsın acile gelenden ücreti peşin alın ameliyatlar astronomik fiyatlar la olmaz. 

Hak etmiş ücretinizi alın ama insanlarda sağlığına kavuşsun hastanenizde.

Hak- hukuk neyse o olmalı

Çok fazla eleman değil işi bilen eleman işi bilen sağlıkçılar hemşireler doktorlar ve tıbbi malzeme bu kadar basit. 

Kalite kazanmanın tek yoludur… 

İnsanı ayakta tutan para değil hayırlı duadır.

Paranıza bereket getiren şey aldığımız hayır dualarıdır unutmayın sakın..

Sevgili dostlar 

İnsanlar şikayetler bu yönde tabi herkesi kapsamıyor bu iddialar ama şikayetler bir hayli fazla özel hastanelerle ilgili hem de bu pandemi döneminde bu bir hayli artı biz de bu şikayetleri  kaleme aldık.

Köşemizde paylaşıyoruz bu şikayetlerin adresi tabi ki il sağlık müdürlüğü gerekeni yapacağına inanıyorum, bu şikayetleri değerlendirecektir diye düşünüyorum.

Bizim amacımız  kimseyi eğmek küçük düşürmek değil eğik ve yanlış olanı göstermek sadece. 

İşini layıkıyla ile yapanlar çoğunlukta tabi onlarda takdire şayan ve Batman'ın gururudurlar.

Hastaneye düşmeyin sağlığınıza dikkat edin düşenin dostu olmaz… 

Hoşça kalın sağlıklı kalın .,

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI