SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

MAGANDALIK HER YERDE!

Son Güncelleme :

2020-09-02 11:58:40

Sevgili okurlar

Vallahi bıktık billahi bıktık, yeter artık toplum içindeki magandalardan ve halka yaşattıkları rahatsızlıktan bıktık artık.

Hangisini yazayım inanın seçemiyorum.

Düğün olur silah taşıyan bir maganda çıkar masum bir insanın canına kast eder,

Düğünü insanlara zehir eder.

Olmadı bir marifetmiş gibi havai fişek patlatır.

Olmadı düğün konvoyunda dirif atar yok kapatır.

Olmadı aracın camına çıkar tavanına çıkar tehlike yaratır.

İşte bu davranışlar tam da bir magandalık örneğidir.

Trafikte, sporda, kaldırımda…

Bir diğer maganda modeli de trafikte karşımıza çıkıyor, hata kabul etmez kadın sürücüleri sıkıştırır, bazen de yol keser adam döver satır çıkarır silah gösterir.

Onların hiç biri hata değil de trafikte verilmeyen bir sinyal çok büyük bir hata, vay maganda vay yol senin babanın yolu ve sen bu trafiğin bekçisi savcısı yargıcısın her cezayı sen keseceksin yahu devlet varken sen kimsin…

Hatta trafikte oluyor araç kullanan yaşlısı var ehliyeti yeni olanı var sen doğunca tam ehliyetli profesör mü oldun?

Bir sürücü çıktın acaba senin de trafikte yanlışın hatan mutlaka olmuştur.

Birde motosiklet magandaları var, egzoz sesini sona kadar açıp ses patlaması yapan araçlar arasında slalom  yapan kaldırıma çıkıp gezen tek tekel ile motor kullanan bu magandalar her geçtikleri yerde magandalık yaparlar, bile bile bu şekilde dolaşan motor sürücülerinin adı da magandadır… 

Birde terbiyesiz görgüsüz magandalar var 

Yere tükürmeyi gayet normal gören sümüğünü yer sümküren magandalardan söz etmek istiyorum. 

Yahu utanın utanın sizin babanız büyüğümüz yok mu, görgü kuralarını size öğretmediler mi? Çok mu zor; bir mendil taşıyın ya da peçete  kaldırımın ortasında durup yere tükürmek ne demek, yere tükürüp balgamını da atıyorsun  sonra o balgam kuruyor toza katılıyor dışarıda açık satılan bir yiyeceğin üstüne konuyor.

Sağlıklı bir insanı hasta ediyor sümsüğünüz aynı şekilde uyanın utanın bir mendil bir peçete kullanıp çöpe atmak varken hele bazıları var ki bağıra bağıra yere tükürüyormuş ayıp ayıp çok ayıp görgüsüz cahil magandalar var bu dünyada.

Ne kadar kızgınım bilenesiniz bu duyarsız görgüsüz düşüncesiz kirli pis insanlara acaba bunların evleri nasıl yada çalıştıkları yer neresi? 

düşünmek bile istemiyoruz ..

Birde hastane magandaları var ki ortalığı bir birine katmayı sevenler var.

içerde hasta var mı, can çekişen var mı, sırf kendi isteği olmadı diye hakkını şiddetle aramaya haklı iken haksız duruma yada haksız iken kendini su üstüne çıkarmaya çalışan, doktor hemşire hasta bakıcı demeden saldıran magandalar var.

Doktora bağıran kendini süperman sanıyor. 

Kimi içki içip hır çıkarıyor kimi kabadayı rolüne bürünmüş bu kişilerin tek bir ismi var maganda başkanda bir ismi yok bu kişilerin… 

Doktor dövünce herşey iyi mi olacak zan ediyor,  hastane daha iyi mi bakılıyor zan ediyor tam tersi oluyor bence karakolluk olup mahkemeye sevk ediliyorsunuz sonra tutuklanıyorsunuz kısa ve net! 

Bir başka maganda gurubu da maç öncesi maç sonrası ortaya çıkıyor. 

Futbol bir spor ve oyun aslında kaybedersin haftaya yenersin bu sene şampiyon olamasın seneye olursun ama fanatik dediğimiz magandalar, kavgalar yaralanmalar taşkınlıklar hatta ölümler yaşanıyor bu magandalar da statlarda karşımıza çıkıyor küfürler ağzından eksik olmuyor. 

Eskiden İngiliz holiganları vardı onlar uslandı bayrağı bizim taraftar gurupları aldı maalesef .

Sevgili dostlar 

Gün yok ki bir maganda haberi almıyoruz ya da  okumuyoruz her türlüsü kötü ve kabul edilemez kınıyorum. 

İnsan hak ve adaletini adalet sararında aramalı, asla kimse şiddet yolunu seçmemeli.

Şu beş şey toplum için önemli 

Dini kurallar  

Ahlaki kurallar

Görgü kurallar

Cezai kurallar

Hukuki kurallar ..

Bunlar bir toplumum baş kurallarıdır 

Kurallara uyalım uymayanları uyaralım!

Tabii ki, dayak yemeden!

Bu günlükte bu kadar yeter maganda çeşitlerini türlerini anlatmakta bitiremeyiz ama mana ayrılan köşe doldu taşmak üzere ..

Hoşça kalın ..

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI