SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BU SINIRLAMALAR İNŞALLAH SONUÇ GETİRECEK

Son Güncelleme :

2020-12-01 10:48:32

Merhaba Değerli Batman Gazetesi okurları, sizlere bugün Covid- 19 salgın hastalıkla mücadele kapsamında yeni hayata geçecek olan kısıtlamalarla ilgili bazı şeyler paylaşmak istedim. Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz, dünya 9 aydır Covid- 19 salgın hastalıkla mücadele ediyor. Covid-19 salgın hastalık son 9 ay içinde dünya genelinde, ölümler bir milyonu geçerken 21 milyona yakın insan ise Covid -19 salgın hastalıkla mücadele ediyor. Bu kapsamda önceki akşam sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan,  kabine toplantısında yeni tedbirler konusunda bilgilendirmede bulundu ve  hafta sonu tamamen; hafta içi de 21.00 ile 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlamasının uygulanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada  "Hafta içi her gün saat 21.00 ile 00.05 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bu kısıtlama Cuma 21.00'dan Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz sürecek" dedi. Konuşmasının devamında kısıtlamadan üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörlerin bu kapsamın dışında olacağını söylerken market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir" ifadelerini kullandı. Son olarak alınan diğer tedbirler ise şöyle "65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır denildi.

İnşallah bu yeni alınan tedbirler ve sınırlamalar Covid-19 salgın hastalıkla mücadelede iyi sonuç veriri. Batman geneline Baktığımızda Covid- 19 salgın Hasatlık merkezde yaz ayına göre daha düşük görünüyor, yazın günlük vaka sayıları yüksek seyrederken girdiğimiz bu kış ayında ise hafif şekilde devam ediyor.Çünkü kahve, kıraathane ve bazı işyerleri tamamen hizmet vermemekte ve yaza göre Batman Covid-19 salgın hastalıkta kış mevsiminde insanlar fazla dışarı çıkmaması, bu salgın hastalığı düşüşe geçirecek kanaatindeyim.

İnşallah bu yapılan sınırlamalarla birlikte Covid-19 salgın hastalık tamamen hayatımızdan çıkar. Aksi taktirde ölümlerin ardı arkası kesilmeyecek, gerçekten son 9 aydır esnaf perişan binlerce esnafımız siftah yapmadan evine gidiyor. Elektir, su, vergi borçlarını, işçi parası ve birçok giderlerini esnaf karşılayamayacak hale geldi. Alım gücü düştükçe esnafta bu Covid-19 salgın hastalıkta iflasın eşiğine geldi. Allah insanlığın yardımcısı olsun.

Hoşça kalın

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI