Son zamanlarda sıkça Müslüman bilim adamlarının, insanlığın bilimsel geçmişine katkıları sorgulanmaktadır. Bazılarına göre İslam âlimleri dünyanın bilimsel geçmişine herhangi bir katkıda bulunmamışlardır. Bazılarına göre ise ki doğrusu budur, Batı’daki Rönesans hareketi, Endülüs Emevi Devleti’nin (İspanya) yıkılıp yüz binlerce Arapça kitabın çalınarak Latince’ye tercümesinden sonra başlamıştır. Demek oluyor ki batı, İslam bilim alimlerinden kopya çekmiştir, bunun  tersi yoktur.

Özellikle de son zamanlarda İslam âleminde görülen işgaller, savaşlar, kan ve gözyaşı bu soruyu yeniden gündeme taşımaya başladı. İslam âlemi teknik açıdan Batı’yı neden yetişemiyor, İslam ülkeleri neden yerinde sayıyor? Dünya siyasetinde etkin olamamanın altında yatan gerçek, geri kalmışlık mıdır? Yoksa İslam ülkelerinin farklı cihetlerde yer almaları, bir araya gelmemeleri ve ekonomik güçlerini birleştirememeleri mi etken olmaktadır? Bu sorular tekerrür edilmektedir.

Arap ülkelerinde görülen kalitesiz yöneticiler ve idareciler mi İslam’daki bilimsel faaliyetlerin katili olmuştur?

Evet, İslam âlimlerinin tesis ettikleri ilmi yeteneklerini örneklerle izah edelim ki her kes bilsin bilim kaynağı Müslüman alimlerdir:

-Kızamık ve çiçek hastalığını ilk bulan "Razi”dır.

-Mikrobu ilk tanımlayan kişi "Akşemseddin"dir.

-Cüzamın sebep ve tedavilerini bulan "İbn Cessar"dır.

-Vebanın ( ilk korona) bulaşıcı olduğunu keşfeden "İbn Hatip"tir (1313-1374).

-Kılcal damar sistemini ilk ortaya atan "Ali bin Abbas"tır (?-990).

-İlk defa göz hastalıkları hakkında bilgi veren "Dr. Ali bin İsa"dır (11. yy.).

-İlk katarak ameliyatını yapan "Ammar"dır (11. yy.).

-Trigonometrinin mucidi, sinüs ve kosinüsü ilk kullanan "Battani"dir (858-929).

-Dünyanın döndüğünü ilk bulan, Ümit Burnu, Amerika ve Japonya’nın varlığından bahseden ilk bilim

-Usturlap ilmini genişleten Mevlana Halit’dir.

Bu tarihi kaynaklara ilaveten derim ki ABD başkanı Bush Irak’ı işgal ederken dünyanın gözü önünde müzelerdeki nice kitap ve antikaları ülkesine taşıdı, Saddam’ı boğazladığı gibi yer altı yer üstü hazineleri talan etti, Petrolün bir kısmı hala ülkesine aktarılıyor. 

Evet, onlar Şimdi(2021) Orta doğu yöneticilerini ABD’ye bağlayarak ilim, kültür, hatta iman esaslarını kendilerine göre tertipliyor veya tahrip ediyor ve genç Müslüman neslini böylece İslam’dan uzaklaştırıyor.

Körfez Savaşı veya Birinci Körfez Savaşı, kod adı Çöl Fırtınası Harekâtı 2 Ağustos 1990'da Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesiyle başlayan krizin sonucunda, ABD öncülüğünde, Birleşik Krallık, Fransa, Suudi Arabistan, Suriye, Mısır'ın da aralarında bulunduğu 37 ülkenin dâhil oldu ve Kuveyt’i kurtarma adı altında bütün Ortadoğu’yu ABD’ye teslim ettiği tarih. Hakka namzet ol.