SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İMAR TARTIŞMASI

Son Güncelleme :

2021-08-16 10:57:11

Kıymetli okurumuz.

59 yıldır Batman’da yayın hayatını sürdüren bu gazetenin şehrin sorunlarına, şehre kazandırılan değerlere-hizmetlere zamanında nasıl öncülük ettiğini, katkı sağladığını bilenler ve tanık olanlarda vardır zira bunların tümü arşivlerimizde de mevcuttur.

Zamanında Batmanın imar sorunları, Batman’a geniş vizyonlu bir planlama yapılması gerektiğini, şehrin gelişimi için akıl ve hikmetle bir imar hazırlanması yönünde önceki yönetimlere telkinde bulunan haber ve yazılarımız olmuştur.

Kimseye yalakalık yapmadan bu işi yaptığımızı, bugünkü gibi menfaate dayalı mesleğimizi kullanmadığımızı arşivlerimizden ispat etmeye de hazır olduğumuzu belirtiriz.

Rızkımızın Allah’tan geldiğini, O’nun dışında hiçbir irade ve gücün de rızkımızı kesemeyeceğine kanaat ve iman ettiğimiz için çoğu zaman bazı yalakaların gerisinde kalmaktayız.

Olsun, gayemiz yalakalık değil yapabildiğimiz kadar işimizi en iyi yapmaktır.

Konuyu bu yöne çekmemizin sebebi bizler yazarken kişisel değil, toplumsal menfaati düşünmemizi tamamen vurgulamak içindi.

Kıymetli hemşehriler; Batman’da son dönemlerde şehrin merkezi ve kırsalını ilgilendiren önemli işler yapılmaktadır. Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin son 20 yılın en geniş kapsamlı imar planını hazırladı ve şehrin sonraki yıllarında rahatlamasını sağlayacak planlamalar yapmıştır.

Bundan eminiz ki vali bey bugün var yarın yok, yaptığı iş tamamen şehrin daha güzel gelişmesi, modern bir şehir olması ve ileri ki zamanda bu hizmetle anılıp arkasından dua edilmesi için bu gayreti sarf etmiştir.

İmarı hangi yönde hazırlarsanız hazırlayın illaki birilerinin arazileri değerlenecektir.

Bildiğiniz üzere Batman Güney-Batı çevre yolu için yaklaşık 1180 hektarlık alanda yapılacak ilave ve revizyon uygulama imar planı hazırlandı.

Bununla ilgili Vali Şahin geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

Toplantı saatinde yoktuk ama daha önce bu imarı anlatan ve yapılacak değişiklikte 1.200 hanenin yıkılacağını harita üzerinden tek tek anlatan bazı vatandaşlar devlete ek maddi külfet getirmeden daha önce hazırlanan ve son anda iptal edilen imar planının neden revize edildiğini bir türlü anlayamamışlardı.

Gaye üzümü yemek ve bağcıyı dövmek değilse önceki imar planı niye iptal edildi?

Yeni imar planı ve eskisi arasındaki fark neydi?

Öte yandan eski yönetimlerde de ciddi bir kabahat görüyorum.

Madem bu imar planı 15 yıl önce hazırlanmış ve kabul görmüş neden bugüne kadar çalışması yapılmadı?

O dönemde defalarca bu soru yönetildi ama düzgün bir netice alınamadı.

Netice itibariyle imar planlamalarının Batmanın yararına, halkın yararına olmasını temenni ederiz.

Birkaç kişinin ellerini ovuşturan imar planlarının memlekete halel getireceğini de bilmekteyiz.

Eğer bu imar planında niyet halis ve Allah rızası içinse Allah işlerde kolaylık ve bereket ihsan etsin.

Aksi taktirde bunun da vebalinin olduğunu unutmamak gerek…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI