SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DOLANDIRICI TEZGAHINI BOZMAK LAZIM…

Son Güncelleme :

2022-03-20 12:54:58

Bu tür haberleri yayınlamaya, okumaya ve duyurmaya alışığız. Yıllardır Batmanda yapılacak personel alımları öncesinde bu dedikodular başlar ve umutlanan yüzlerce kişi dedikoduların peşinden koşarak binlerce liralarını dolandırıcılara kaptırır.

4 gün önce de, 4 yıl önce de, 40 yıl önce de bu filmi izlemiştik.

Eski zamanlarda TPAO.ya yapılan alımlarla ilgili o kadar kirli bilgiler yayılıyordu ki; insanlar duydukları herşeye inanarak önlerine gelen her kapıyı çalar, istendiğinde de gözleri kapalı olarak avuç dolusu paraları verirlerdi.

Yine dönemin yöneticileri ve özellikle TPAO. yöneticileri, açıklamalar yaparak hiç kimsenin aracı ve dolandırıcılara para kaptırmamasını söyler, buna rağmen binlerce liralar toz olup giderdi.

İl Sağlık Müdürlüğüne alınacak 113 kişinin ilanı yapıldıktan sonra Batmanda yine büyük bir hareket başladı. Herkes “işe girerim” umuduyla isimlerini duyduğu kişilerin peşinden gitmeye başladı. İl yöneticileri de bu duyumları almış olacaklar ki; İŞ KUR müdürü Besim Eviz aracılığıyla bir açıklama yaptırarak kimsenin aracı veya dolandırıcılara para kaptırmamasını, Batmanda herhangi bir sınavın yapılmayacağını, Sağlık Bakanlığının yaptıracağı kura çekimiyle işe girenlerin belirleneceğini duyurdu.

Doğrusu da budur.

Gelin görün ki; iş umudu taşıyan binlerce hatta on binlerce Batmanlı, birilerinin kendilerini işe alacağını zannederek avuç dolusu paraları gözlerini kırpmadan veriyor ve sonrasında işe giremedikleri gibi paralarını da ya kaybediyorlar, ya da yıllar sonra geri alabiliyorlar.

Dolandırıcıların taktiği hiç değişmedi.

Bunlar işe girmek isteyenlerden parayı aldıktan sonra sınav sonuçlarının beklenmesini istiyorlar. Kazananların listesi açıklandığında eğer o kişinin adı listede yer alıyorsa “işini ben yaptım” denilerek para iç edilmekte, listede yok ise çeşitli bahanelerle alınan paralar aylar sonra geri verilmektedir. Bizim kastettiğimiz yıllar bundan 15 veya 25 yıl öncesine aittir. O zamanlar işçi adaylarından alınan paralar 20-25 bin lira civarındaydı.

Ancak ülkedeki enflasyon, işsizlik ve işe girme ümidi rakamları adeta uçurmuş!

Sağlık Bakanlığının Batman için açtığı 113 kişilik kadroya girebilmek için bir çok kişinin 100 bin lirayı gözden çıkardığı konuşuluyor. Evet, önümüzdeki ayda yapılması beklenen kura çekimi için 100 bin lirayı verecek çok kişi var.

Bunlar Batman adına çirkin şeylerdir. Dileriz ki; güvenlik birimleri bu dolandırıcı ile umut tacirlerinin peşine düşer ve iş bekleyen insanların paralarının uçmasını engellerler. İŞ KUR Müdürü Besim Eviz ve diğer yetkililer kadar, bizler de benzer duyumları alıyoruz.

Ama nedense kimse kaynağa inemiyor ve dolandırıcıları etkisiz hale getiremiyor. Bunun da sebebi şudur. İş umudu taşıyanlar, işe girmeyi hayal ettiklerinden 100 bin liraya yakın parayı veriyor ve sessizliklerini koruyorlar.

Dolayısıyla bu aşamada birisinin çıkıp “ben şu kişiye şu kadar para verdim” deme lüksü yoktur. Vatandaş “ya işimi yaparsa” düşüncesiyle kimseyi şikâyet etmediği gibi kura sonuçlarının açıklanmasına kadar hep işe gireceği hayali yaşıyor.

İşsizin, çaresizin umuduyla oynamak, onun bin bir yerden borçlanarak temin ettiği parayı almak alçaklıktır, şerefsizliktir.

Ne yazık ki; bunlar yıllar önce yaşandığı gibi bugün de yaşanıyor.

Eğer bu dolandırıcı ve umut tacirlerinden biri yakalanıp ifşa edilirse bu tezgâh bozulacak ve belki de bundan sonra kimse böyle bir şeye tevessül edemeyecek.

Tekrar ediyoruz.

İŞ KUR Müdürü Besim Eviz’in “İş vaadiyle dolandırılmayın” açıklamasını bizde destekliyor ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Bu dolandırıcılar kimdir, nereden cesaret alıyor ve işe girmek isteyenlere nasıl yaklaşıyorlar bilmiyoruz ama, 100 bin liralık rayicin olduğu da konuşuluyor.

Ey işe girmeyi ümit eden gençlerimiz.

Lütfen kendinize gelin ve büyük rakamlar borçlanarak bunları dolandırıcılara kaptırmayın. İl Sağlık Müdürlüğüne alınacaklar için Batmanda yapılabilecek hiçbir işlem yoktur.

Başvurular internet üzerinden yapıldığından kimse kimseyi görememektedir ve belirlenecek tarihte kuralar Bakanlıkta çekilecektir.

Onun için siz siz olun ve sonrasında daha da üzüleceğiniz eylemlerde bulunmayın.

Hatta, sizi dolandırmak isteyenleri de polise ihbar edin ki; bu tezgah bir daha kurulmasın…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI