SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BELEDİYE ZABITASINA DUYURULUR!

Son Güncelleme :

2022-05-12 12:55:00

BELEDİYE ZABITASINA DUYURULUR!

Batman belediyesi okul kantinlerini denetledi.

bunu taktir ediyor ve denetimlerin çocuklarımızın sağlığı için gerekli ve zaruri olduğunu belirtmek istiyoruz.

Hatta bu denetimlerin sürmesi bizim ve kamuoyunun talebidir.

Ama sayın belediye yöneticileri, hatta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri sizden okul kantinlerini denetleme konusundan daha önemli bir konuda aydınlatmak ve bilgilendirmek istiyoruz.

Okulların hemen karşısında, yanında ve çevresinde bakkal, kırtasiye gibi işyerleri var.

Buralarda kırtasiye malzemesinden çok; tost, ne olduğu belirsiz süt ve meyve suları, ekmek arası belli olmayan et ürünleri, markasız sucuklu hazır yiyecekler hatta açık sigara dahi satılmaktadır.

Okul kantinleri zaten okul müdürleri, öğretmenler ve hatta velilerin gözü önünde çalıştıkları için pek yamuk yapamazlar.

Adamlar zaten vergileri, kiraları ile düzgün çalışmaktadırlar.

Sizden ricamız okul çevrelerindeki kırtasiye, bakkal ve benzeri işyerleri adı altıda ruhsatsız, belgesiz, sağlıksız çalışanları denetlemenizdir.

Bizce, kantincinin vergisi, kirası ve belgesi ile çalıştığı bir ortama göre, bu tip işyerlerinin pek sağlıklı olduğu düşünülemez.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI