SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DİKKAT HAVALAR ISINDI

Son Güncelleme :

2022-05-18 16:42:05

Her sene gözümüzün önünde, televizyonlarda, internete boğulma olaylarına tanık oluyoruz, en yakınımızı kaybediyoruz, arkadaşımızı kaybediyoruz ama hala ders çıkaramıyoruz. Gençler lütfen suya girmeyin, çok serinlemek istiyorsanız girin duşun altına istediğiniz gibi serinlenin.

Havaların ısınmasıyla beraber gençlerimiz, çocuklarımız serinlenmek için havuz, göl ve nehirlere gitmek için fırsat kollarlar belki serinlenme isteği ve bir anlık yüzme keyfi hayatlarına mal olabilir ama genç olmanın verdiği çılgınlık ve heves onların temkinli, aklıselim düşünmelerini zorlaştırır. Bununla beraber boğulma olayları kaçınılmaz olur. Bir anlık zevk sefa telafisi olmayan derin yaraların oluşmasına sebep olur. Kendimizi ve aile bireylerimizi tehlikeden korumak boynumuzun borcu olmalıdır. Çılgınlık dönemi yaşayan gençlerimizi adım, adım takip etmeli, ısrar ettikleri yanlış yoldan dönmelerine yardımcı olmalıyız.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: “Allah yolunda sarf edin, kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın, işlerinizi iyi yapın şüphesiz Allah iyi iş yapanları sever.” Bakara süresi 195.ayet

Çocuklarımızı, gençlerimizi yüzme alanlarına yüzme bilseler de bilmeseler de yalnız göndermeyelim. Anne, baba olarak yâda bir büyükleri olarak onlara eşlik etmekten geri kalmayalım. Kürtçe bir söz var: nel haspé , nel avé yekin neke (ne ata, ne de suya güvenme) at ,sana masum gibi görünür, güvenir binersin bir bakarsın seni yerlerde sürüklüyor. Suda sakin durgun görünür dalarsın seni balık gibi yutar. Suda en derin yerlere gidip yüzmek erdemlik değildir. Anneler, babalar çocuklarınızın, gençlerinizin yüzme alanlarına gitmek için size yalvarıp yakarmalarına aldanmayın, geri adım attırmak için gerekirse onları üzün suyun şakası olmaz deyin, hayatı bir daha elde etme imkânı yok, kendinize yazık etmeyin deyin, yoksa ömür boyu üzülen sizler olursunuz.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “Çocuğun anne baba üzerindeki hakkı, onlara yazmayı, yüzmeyi, ok atmayı öğretmeleri, sağlıklı ve helal yiyecekler temin etmeleridir…” 669 Buhari

Çocuklar, gençler hayatınızın baharını yaşadığınız bir dönemde bir anlık zevkinizin kurbanı olmayın iyi düşünün ki hayatınız sizin ve aileniz için önemlidir. Bile bile kendinizi tehlikenin içine atmayın kendi hayatınızı düşünmüyorsanız, sizden sonra arkanızdan gözyaşı döken ve feryat eden anne babalarınızı düşünün. Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI