SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMANIN YENİ NESLİ…

Son Güncelleme :

2022-06-05 12:09:17

Merkezi 400, geneli 600 bin olan bir şehirde yaşıyoruz.

TÜİK rakamlarına göre Batman, doğruganlık ve nüfus artışı olan ilk 5 ilin içinde yer alıyor.

Çoğalıyoruz, büyüyoruz ama nitelik ne durumda onu biliyor muyuz?

Bugün Batmanda aslen nereli olduğunu, geleneğini, hatta dedesinin adını bile bilmeyen binlerce gencimiz var.

Reel Araştırma Şirketi Genel Müdürü Recep Doğmuş bir istatistik yayınladı, istatistiklere göre gençlerimiz mutsuz ve Batmanda yaşamak istemiyor…

Yeni herkes en lüksüne sahip olacak, mutlu olacak, sıkıntı görmeyecek, mücadele etmeyecek…

En ufak bir ıkıntıya tahammül edemeyen, her yemeği beğenmeyen, değer ve vefa bilmeyen bir nesil türüyor memlekette…

Adetler, dayanışma, vefa kalmadı artık.

“hep benim olsun” mantığı ile büyüyen bir genç topluluk Batmana, ailesine, kardeşlerine, memleketine ne katacak acaba?

Gençliğin nereye gittiğini hiç düşündük mü?

Veya gençliğin içinden geçtiği günleri ve içinde bulunduğu çıkmazı, en önemlisi hedefsizce yol alarak kabir kapısına hazırlıksız gidişini düşündük mü?

Belki bir kısmımız ilk defa bu tür bir soruyla karşılaşıyor veya ilk defa böyle derin bir düşünce deryasına dalıyor, ama düşündükçe, gençliğin ekserisinin bir bunalım ve arayış içerisinde olduğu görülecektir.

Bu bunalım ve arayışların getirdiği ümitsizlikle millete ve devlete ne kadar az fayda vereceğini göreceğiz.

Uzmanlar bu tür davranışların cahillik ve eğitim yetersizliğinden kaynaklandığı belirtmektedirler. Evet, en büyük meselenin meselesizlik ve fikirsizlik olduğu bugünlerde eğitim yetersizliğinin meydana getirmiş olduğu sıkıntılar apaçık ortada. Bir siyasetçinin şu sözleri olayı daha bir aydınlatıyor; “Eğer gençler eğitimli ve ahlaklı olursa, bu bir hazine olur. Ahlaktan ve bilgiden yoksun olursa bir çekirge afetinden farksız olur.”

Katılmış olduğum bir gençlik panelinde bir konuşmacının şu sözleri dikkatimi çekti: “Gençlik esasen hakikati arama çağıdır. Fikirlerin en uyanık, en zinde, en coşkulu yaşanması gereken bir çağdır. Ama gençlerdeki fıtrî heyecan daha çok başka şeylere kanalize ediliyor. Kendini ve kâinatı keşfetme yönünde kullanılması gerekirken maalesef gençlik gaflete itici, uyutucu oyunlara, hevesatlara, eğlencelere kanalize ediliyor.”

Peki gençliğin dünya gündeminde sürekli ilk sırada olduğunu biliyor muydunuz? Gençlik dün de gündemdeydi, bugün de gündemde ve yarın yine gündemde olacak. Çünkü bir devletin ve milletin kalkınması için en önemli unsur; gençliğin problemlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Evet, bir insan için gençlik çağı ne kadar önemli ise, gençliğin problemlerine çare bulmakta bir devletin geleceği için o kadar önemlidir.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI