SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KOVİD-19 SALGINI GERİ DÖNÜYOR

Son Güncelleme :

2022-07-14 13:19:20

Merhaba değerli Batman gazetesi okurları, bu hafta da uzun süredir hayatımızdan çıkan ve tekrar yükselişe geçen Covid-19 salgın hastalıktan bahsetmek istiyorum.

2019 yılının sonlarında tüm dünyayı tehdit eden ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Kovid-19 salgını maalesef tekrar geri dönmeye başladı.

Yaklaşık 6 ay öncesine kadar tokalaşmak, öpüşmek ve hatta insanlar yan yana dahi oturmaya çekiniyordu. İnsanlar yolda ve toplu taşıma araçlarına binerken maske takıp hastalık için önlem alırdı.

Salgın hastalığın yüksek olduğu ilimizde yetkililer kısıtlamalara bile gitti. Esnaf kepenk kapattı ve adeta hayat durmuştu. İnsanların çoğu hastalıktan korunmak için aşısını yapmaya başlamasıyla beraber vakalarda düşüş yaşanmaya başladı ve tekrar hayat yavaş yavaş döndü.

Maske zorunluğu kalktı ve insanlar rahat bir nefes almaya başladı derken son 15 gündür  kovid-19 salgın hastalığı geri döndü ve yavaş yavaş Türkiye genelinde hastalık artmaya başladı.

İlimizde günlük vaka sayısında az da olsa bir artış söz konusu… Hastanelerde her geçen gün vaka sayısı artacak gibi görünüyor. Yaklaşık 6 aydır Batman’da hastanelerde yoğun bakım ünitesi doluluk oranı sıfırdı.

Ancak maalesef tüm ülkede olduğu gibi ilimizde artış birden yaşandı. İnşallah yüksek bir artış ve ölümler tekrar yaşanmaz.

Bu saatten sonra vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar şunlar öncelikli hijyenik kuralına mutlak suretle dikkat edilmesi gerekir. Ev ziyaretlerinden bu aralar uzak duralım. Aşısı gelen vatandaşların mutlak suretle aşı olması gerekir. Aksi taktirde bu virüs hayatımızdan zor çıkar.

İl dışından gelen vatandaşların ise gidecekleri yerlerde en az iki gün mesafeli olmaları gerekir. Özellikle el sıkışmak ve öpüşmek bunlardan uzak durmak gerekir.

Aslına yaşadığım kötü süreçlere bu konuda hepimizi bilirkişi haline getirdi. Bu nedenle tedbirlerimizi yeniden başlatmamız çok önemli. Umursamaz davrandığımız sürece, maalesef kaybeden biz olacağız.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI