MAGNEZYUM

Tansiyon yüksekliğinde en etkili minerallerden biri magnezyumdur.

Günümüzde aldığımız gıdalarla yeterli düzeyde magnezyum kazanamıyoruz.

Magnezyum desteği almanız birçok durum gibi tansiyon yüksekliği için de faydalı olacaktır.

Magnezyumdan zengin olan kuruyemişler, baklagiller gibi gıdalar da size bu konuda destek olabilir.

 

POTASYUM

Tansiyon yüksekliğinin en önemli sebeplerinden biri sodyum alımının artıp potasyum alımının azalmış olmasıdır.

Hâlbuki bu dengenin potasyum lehine olması gerekir.

Bu dengeyi sağlamak için bazen potasyum desteği almanız gerekebilir.

Doktor kontrolü altında almanız gerektiğini unutmayın!

Tuz tüketimini azaltıp potasyum açısından zengin olan fıstık, avokado, domates, mercimek, badem gibi gıdaları da bol tüketebilirsiniz.

 

BALIK YAĞI ve ZEYTİNYAĞI

Hücre ve damar duvarlarının en önemli bileşeni yağlardır.

Ne kadar kaliteli yağa sahip olurlarsa, farklı şartlara o kadar iyi adapte olurlar.

Balık yağı ve zeytinyağı kullanmanız durumunda damar duvarınız daha esnek olur ve

Tansiyon yüksekliğine daha iyi engel olur.

 

PANCAR ve SARIMSAK

Çok miktarda nitrik oksit denen molekülü içerirler.

İçeriklerindeki nitrik oksit ve nitratlar damarlarının genişlemesini ve

Sonuçta da tansiyon değerinin düşmesini sağlar.

Sarımsağı tüm halde yutmak yanlış bir uygulamadır.

Ezip havayla temasını sağlarsanız faydası artacaktır.

 

TOHUMLAR ve BAHARATLAR

Antep fıstığı

Badem

Ay çekirdeği

Kabak çekirdeği

Keten tohumu

Yulaf

Tarçın

Reyhan

Kekik

Biberiye

Kakule

 

SEBZELER

Roka

Lahanagiller

Turpgiller

Ispanak

Pazı

Havuç

Kereviz

 

MEYVELER

Nar

Limon ve diğer turunçgiller

Muz

Yaban mersini

Ahududu

Alıç