MAGNEZYUM
Tansiyon yüksekliğinde en etkili minerallerden biri magnezyumdur.
Günümüzde aldığımız gıdalarla yeterli düzeyde magnezyum kazanamıyoruz.
Magnezyum desteği almanız birçok durum gibi tansiyon yüksekliği için de faydalı olacaktır.
Magnezyumdan zengin olan kuruyemişler, baklagiller gibi gıdalar da size bu konuda destek olabilir.
POTASYUM
Tansiyon yüksekliğinin en önemli sebeplerinden biri sodyum alımının artıp potasyum alımının azalmış olmasıdır.
Hâlbuki bu dengenin potasyum lehine olması gerekir.
Bu dengeyi sağlamak için bazen potasyum desteği almanız gerekebilir.
Doktor kontrolü altında almanız gerektiğini unutmayın!
Tuz tüketimini azaltıp potasyum açısından zengin olan fıstık, avokado, domates, mercimek, badem gibi gıdaları da bol tüketebilirsiniz.
BALIK YAĞI ve ZEYTİNYAĞI
Hücre ve damar duvarlarının en önemli bileşeni yağlardır.
Ne kadar kaliteli yağa sahip olurlarsa, farklı şartlara o kadar iyi adapte olurlar.
Balık yağı ve zeytinyağı kullanmanız durumunda damar duvarınız daha esnek olur ve
Tansiyon yüksekliğine daha iyi engel olur.
PANCAR ve SARIMSAK
Çok miktarda nitrik oksit denen molekülü içerirler.
İçeriklerindeki nitrik oksit ve nitratlar damarlarının genişlemesini ve
Sonuçta da tansiyon değerinin düşmesini sağlar.
Sarımsağı tüm halde yutmak yanlış bir uygulamadır.
Ezip havayla temasını sağlarsanız faydası artacaktır.
TOHUMLAR ve BAHARATLAR
Antep fıstığı
Badem
Ay çekirdeği
Kabak çekirdeği
Keten tohumu
Yulaf
Tarçın
Reyhan
Kekik
Biberiye
Kakule
SEBZELER
Roka
Lahanagiller
Turpgiller
Ispanak
Pazı
Havuç
Kereviz
MEYVELER
Nar
Limon ve diğer turunçgiller
Muz
Yaban mersini
Ahududu
Alıç