Günün şartları bizi öyle durumlara soktu ki; harcamalarımız kısıtlandı, tüketilecek ürünler azaltıldı, lüks sayılan çerez ile tatlılar da sınıf değiştirdi.
Bir kilo baklava fiyatının 500 lirayı geçtiği ilimizde büyük bir kesim etiketlere bakmaktan çekinirken tatlı ihtiyaçlarını gidermek isteyenler halka tatlısına rağbet etmeye başladılar.
Ve ilginçtir ki, bunun takibini yapanlar bile oluyor.
Bir vatandaş “tatlı alacaksanız Kültür müdürlüğünün yanındaki seyyardan alın çok kaliteli yapıyor ve glikoz kullanmıyor” derken, bir başkası da “en iyi halka tatlısı Komando caddesinin ortalarında satılıyor” açıklamasında bulunuyor.
500-600 liraya tatlı alamayan vatandaşlar halka tatlısına yönelirken kısa zamanda bunun en iyisinin nerede yapıldığını öğrendiler bile.
Böyledir işte.
Arz-talep meselesi.
Bir müddet sonra düğünlerde, toplantılarda davetlilere halka tatlısı ve benzeri ürünlerin ikram edildiğini görürseniz hiç şaşırmayın.
Çünkü devir, hesap devri…
GÖLGE ETMEYİN YETER
Bir çok bilboardta Belediyenin çalışmaları yansıtılıyor ve yapılan hizmetler vatandaşlarla paylaşılıyor.
Son olarak Gastronomi haftasının etkinlik rakamları açıklandı.
Yetkililer, Gastronomi fuarını 345 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtip bu çalışmanın Batman açısından başarılı olduğunu belirttiler.
Ama yine de eleştirenler olmuyor değil.
Birileri “gastronomi fuarı diye yine bildik gözleme, içli köfte, tandır ekmeğini önümüze koydular, oysa çok daha farklı ürünler tanıtılabilirdi” derken hemen arkasından da verilen ziyaretçi rakamını eleştirip “345 bin ziyaretçinin olması mümkün değil, rakam abartılıyor” dediler.
Mantık ve sistem açıklamayı yapan kurumun söylediklerine inanmak gerektiğini söylüyor.
Eğer 345 bin kişi ziyaret etti deniyorsa buna inanmamız lazım.
İnanmıyorsanız o zaman “siz saysaydınız” diyecez ya da “gölge etmeyin yeter” göndermesini yapacağız!