Son günlerde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (Dernekler) ile vatandaşlar bir konuyu paylaşıp halkı uyarmaya başladılar.
Uyarı, sıkılaştırılacak trafik denetimlerini kapsıyor.
Bu bilgi doğru mu, yoksa birileri böyle konuları daha dikkatli olunması için mi paylaşıyor bilmiyoruz ama ne olur ne olmaz diye bizde sizlere duyuruyoruz:
“Emniyet müdürlüğü Trafik şubesi ekipleri tarafından bugünden itibaren 4 Mart tarihine kadar sürecek olan sıkı ve yoğun bir denetim dönemi başlıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu köprü, kavşak ve eski çarşı merkezi ve civarında 24 saat boyunca trafik ekiplerinin yanı sıra 70’in üzerinde gece görüş kamerasına sahip dronlarla yapılacak. Emniyet kemersiz araç kullananlar, kırmızı ışık veya yaya ihlali yapanlar, araba kullanımı sırasında telefonla konuşanlar belirlenecek ve bunlar hakkında cezai işlemler yapılacaktır.”
Böyle deniyor açıklamada.
Belirtilen yerler Batmanı anlattığı için herkesin bu uyarıya dikkat etmesi gerekir.
Trafik cezalarının katlandığı bu dönemde hatırı sayılır rakamda ceza yememek için lütfen herkes dikkatli olsun ve kurallara uysun.
Umarız bu açıklama önemsenir ve kimse ceza yemez.
BAKLAVANIN MALİYETİ NASIL DÜŞER?
Son günlerde tatlı fiyatının çok yükseldiğini, vatandaşların da bunu alamadıkları için halka ve tulumba tatlısına yöneldiklerini yazmıştık.
Gerçekten de öyle.
Kaliteli bir kilo baklavanın fiyatı 400 ila 600 lira arasında.
Bunu belli kişiler alabilir, diğerleri ise yukarıda belirttiğimiz gibi halka tatlısını tercih eder!
Demek tatlı meselesi Türkiye gündemine oturdu ki; sosyal medyada olsun, yazılı basında olsun öneriler ve yeni tarifler veriliyor.
Bakın verilen bir tarifi aktarıyorum:
“4 kilo ıspanak alınız. Güzelce yıkadıktan sonra tencerede haşlayınız ve daha sonra tencereden çıkarıp soğumasını bekleyiniz. Soğuyan pişmiş ıspanakları bir rondonun içine koyup güzelce öğütünüz ve kurumaya bırakınız. Kuruduktan sonra da yapacağınız baklava veya diğer tatlıların arasına koyunuz. Rengi fıstık renginde olduğu için de herkes bunu fıstık zannedecek…”
İlginç değil mi?
Bu tarif birçok internet sitesinde var ve hanımlar dışında baklavacılar da bunu kullanmaya başladı!
Bu şaka değil, maalesef gerçek.