SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ALLAH; “ÖRTÜNÜN” DİYOR!

Son Güncelleme :

2018-03-02 08:21:46

“Müslüman’ım ve İslam dinini hakkıyla yaşamak istiyorum” diyen her bayanın örtünmesi yüce Allah’ın bir emridir. Ve her erkeğin de gözünü harama bakmaktan alıkoyması gerekir. Erkeğin yabancı bayanlara kötü gözle bakmaması ve bayanın da erkeğin dikkatini üzerine çekecek, şehvet duygularını uyandıracak giyim tarzından ve cezp edici hareketlerden kaçınması lazım.


Yüce Allah kuranı kerimde nur süresi 30.ayette şöyle buyurmaktadır: “Mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar, bu kendileri için çok temiz bir harekettir. Şüphesiz ki Allah kullarının yapacaklarından hakkıyla haberdardır. Ve devamı olarak 31.ayette şöyle buyurmaktadır: mümin kadınlara söyle gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna başörtülerini yakalarının üstünü kapayacak şekilde koysunlar. Ziynet( mahal)erini kendi kocalarından kendi babalarından yahut kendi oğullarından, kocalarının oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından yahut kendi kadınlarından kendi ellerindeki memluk elerinden yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden yahut henüz kadınlarının gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allah’a tövbe edin ey müminler! Ta ki korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız.


Müslüman bayanın giyiminde esas mesele eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesidir. Kadınların elleri ile yüzlerinden başka bedenleri avrettir. Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: giyindiği halde açık olan yani ince ve şeffaf elbiseyle dolaşan bayanların cehennemlik olduklarını cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. Allah kadınların örtünmek suretiyle aşağılık kimselerin kendi hakkındaki kötü zanlarından ve saldırılarından korunmakla kalplerinin rahat olacağını açıklıyor. Çünkü kadın dışarıya örtünmeden açık saçık bir kıyafetle çıkarsa aşağılık kimseler onu ahlaksız bayan zanneder ve onun ardına düşer onu rahatsız ederler. Bu hal daha sonra fitneye ve karı koca arasında huzursuzluğa yol açar. Cenabı hak bu sebeple kuranı kerimde bayanların örtünmelerini emretmiştir.


Hayat sadece dünya hayatından ibaret değildir. Bütün planlarımızı ve hayallerimizi dünya hayatı üzerine kurmayalım. Hâlbuki hakkıyla düşünüldüğü zaman ahret hayatı bizim için daha hayırlıdır. Yüce Allah bütün Müslüman bayanların Allah’ın emrettiği şekilde örtünmelerini kendilerine sevdirsin âmin Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI