SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN BELEDİYESİ

Son Güncelleme :

2019-07-15 12:56:15

Sevgili dostlar

Batman Belediyesinin üstün de ne yazıyor?

‘Batman Belediye Başkanlığı’

Demek ki bu belediye, Batmanlıların bir kuruluşu ve başkanı da yönetimi de hatta çalışanı Batmanlı.

Peki belediye neden var?

Halk için tabi ki, halka yardımcı olmak için 

Efendim çöpleri toplar, ayrıştırır, kanalizasyon şebekesi kurar, su deposu ve hatları kurar yeni yerleşim yerleri kurar, zabıtasıyla şehirde düzeni sağlar, ulaşım, hatta sağlık, sosyal etkinlikler, kaldırım, yol vs….

Bütün bunları yapması için belediye başkanı ve meclisine yetki veren biziz,  yani Batmanlılar, Batman'da yaşayanlar.

Dolaysıyla belediye halkın bir kuruluşu ve halka hizmet eden bir kurumdur.

Belediye başkanı ve meclisinin halkın içinden seçilme nedeni de çevreyi ve bölgeyi iyi tanımaları ve halkın da belediye ye yardımcı olması gereğidir. 

Batman büyüdü özelikle belediye nezdindeki sorunları artı. 

Belediye yeni açılan yerleşim yerlerine yer altı çalışması, su, kanalizasyon gibi cadde ve yol kaldırım gibi görevleri yerine getirmek zorunda.

Her gün tonlarca çöp ve atık toplamak, cadde ve sokakları temiz tutmak, ışıklandırmak-yönlendirmek belediyenin görevleri arasında ve bu pekte kolay işler değil… 

Belediyemiz ne yazık ki bazı konularda yalnız bırakılmakta, özelikle çöp konusun da bazı insanlar duyarsız çöpleri ve atıkları çöp bidonu yerine dışarı bırakıp kurtulduklarını sanıyorlar, bıraktıkları çöpler kedi ve köpekler tarafından poşetleri parçalanmakta ve çöpler sağa sola dağılmakta, sabahtan akşama kadar çalışsanız bile çöp toplama konusun da başarısız olursunuz.

Zira bu konuda hakkın bilinçli davranması şart ,yerlere sağa sola çöp atılmamalı bunun yanı sıra ekmeğini çöpten kazanan çöpten karton ve plastik su şişelerini toplayan kişilerde çöpleri dağıtmakta ve bu iş artık çevrede sıkıntılı çöpler görmemizin baş ağrısı…

Bir diğer konuda yeni seçilmiş belediyeden beklentilerin yüksek olması, toplu taşıma araçlarının çoğalması otopark sorununun çözülmesi park ve bahçelerin çoğaltılması yeni bir hastane için yer temini, inşaat projelerinin bir an önce onanması, İluh deresinin ıslahı, Batman çayınızın kordon boyunun bitmesi ve buna benzer bir sürü konu ve sorunlar çözülmeyi bekliyor. 

Tabi bu gibi sorunların yeni belediye tarafından gündeme gelmesi, araştırması, uygunluğu, izinler maddiyat ve kaynak bulmak gibi bir sürü prosedür var. Maalesef zaman tanımak şart...

Kimsenin elinde sihirli değnek yok .

Beklemek sabır göstermek gerektiğini düşünüyorum ..

Fakat belediyeye halk olarak yardımcı ve yol gösterici olmamız lazım

Bunun başında dediğim gibi özelikle artık ve çöpleri yere atmadan çöp konteynerine bırakmak çok önemli, bir de kanalizasyonu tıkayan artık yağları da söylemem lazım, zira lavaboya dökülen yağlar maalesef kanalizasyon hattını tıkıyor, yağlar taa temiz içme suyuna karışıyor.

Atık yağları toplayan kurumlar var, bir bidonda atık yağları toplar ve yetkili kurumu ararsanız evinizden gelip ücretsiz alıyorlar bu konu da çok önemli bir konu lütfen duyarlı olalım.

Batman Belediyesi güçlü bir kuruluştur, kendi bünyesin de yüzlerce kişi , emekçi vardır. 

Kah su tamiri kah kanalizyasyon tamiri kah çöplerin toplanması cenaze işleri gibi işlerle uğraşıyorlar yani bu işler zor ve bazen fedakarlık gerektirir.

İşleri zor ve stresli bir çöpün yanından burnunuzu tutarak geçerken düşünün çöp toplama kamyonunda çalışanı hiç kolay değil,  belediyemizi sevelim çalışan emekçilere yardımcı olalım

Sevgili dostlar 

Sevgi ile kalın 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI