SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HAYDİ BATMAN! OKUMAYAN KALMASIN

Son Güncelleme :

2019-10-24 11:01:28

İstatistiklere göre Türkiye’de okuma oranının çok düşük olduğu görülüyor. Buna bağlı olarak Batman’da da okuma oranının iyi olduğu düşünülemez. Söz sahibi olabilmek, başkasına ihtiyaç duymadan kendi kendimizi idare etmemizin yolu, donanımlı bilgi birikimine sahip olmaktan geçer. Kulaktan duyumlarla, dilden dile dolaşan söylentilerle kafamızı yormayalım. Önyargılı davranmayalım. Olay ve yaşananları mantığımızı kullanarak yorumlayalım. Birilerinin tekerliğinde dönmemek ve onların maşası haline gelmekten kurtulmak için tek ilacımız okumaktır. Alan değil veren el, yönetilen değil, yöneten, yerinde sayan değil, ilerici olmaya gayret edersek ezilmekten kurtuluruz.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: ’ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol veya bunları seven ol sakın beşincisi olma yoksa helak olursun.”

Sabahtan akşama kadar başkasının arkasından gıybet ve dedikodu yapacağımıza, onların kuyusunu kazacağımıza, onlarla ilgili iyi veya kötü konuşacağımıza kendi işimize bakalım, kendimiz ne durumdayız. Ailemiz ne durumda, eksiklerimiz nelerdir diye önce kendimizi bir sorgulayalım. Karşı tarafa eğri yürüyorsun diyebilme hakkına sahip olmak için bizim doğru yürümemiz lazım. Yoksa söylediklerimiz rafta kalır. Devir teknoloji devridir. İnsanın kendini geliştirmesi artık çok basit, geç bilgisayarın başına oyun, eğlence ve magazinleri atla sana dünya ve ahrette fayda sağlayacak, seni söz sahibi yapacak, değerli kılacak bilgileri almaya çalış. Başkalarının bizim sırtımızdan para kazanması yerine, onların sırtından para kazanma yollarını araştıralım. Cep telefonlarını icat eden devamlı bir üst model çıkarmak için uğraşanlar, ellerinden cep telefonunu değil, kitabı düşürmezler. Çünkü onlar yakaladıkları seviyeye kitap okumakla geldiklerini biliyorlar. Biz ise sadece model takip eder zevkimizi tatmin etmek için milyarlar harcamaya devam ederiz. Beden gücümüzü kullanacağımıza beyin gücümüzü kullanmak bize daha çok fayda sağlar. Dikkat edersek hizmetli ve amele olarak çalışanların geneli bizleriz. Niçin hizmetli ve amele olarak çalışıyoruz? Çünkü yönetmek için gereken gayreti göstermemişiz, yönetilmeye razı olmuşuz. Kafamızı artık kumdan çıkaralım. Bir bakalım etrafımıza insanlar aya gidiyor, biz niye gitmeyelim.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: ’ey Muhammed! İnsanı pıhtılaşmış kandan yaratan rabbinin adıyla oku! Oku! Kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren rabbin en büyük kerem sahibidir” Alak süresi

Ezilmekten, başkasının tekerliğinde dönmekten kurtulmak istiyorsak, yönetilmekten kurtulup yönetmek istiyorsak, isteyen değil veren olmak istiyorsak tek çıkış yolumuz okumaktır. Aksi halde okumaktan mahrum olduğumuz sürece birilerinin tekerliğinde dönmeye devam ederiz. Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI