SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SOSYAL MEDYA KARAKTERLERİ BOZDU

Son Güncelleme :

2019-10-29 11:50:20

Merhaba değerli Batman gazetesi okurları, bugün sosyal medya ve gazetecilikle ilgili önemli bir konuya değinerek dikkatinizi çekmek istiyorum. Sosyal medya ağları olan, whatsapp, Twitter, facebook, ve diğer iletişim ağları yaklaşık 13 yıl önce günlük hayatımızda yokken her şey daha güzeldi. “Neden?” derseniz sosyal medyaya bağlı bu saydığım iletişim hatları günlük hayatımıza girdiği günden beri insanlar bir biriyle bile sohbet etmekten aciz hale geldi, herkesin elinde cep telefonu ya whatsapp,ya  Twitter, ya facebook,ya da diğer iletişim ağlarıyla ya oyun yada orda hesaplarına gelen bilgileri takip etmekten insanlar artık bir biriyle sohbet edemez hale geldi. İnanın sadece yolda, arabada, evde, iş yerinde tek değil taziye evlerinde bile hoca bazen vaaz verirken bile taziyeye gelen insanlar onu dinlemeyip ellerindeki cep telefonları ile sosyal medyayı takip edip vaaz dahi dinlemiyorlar. Tabi hoca söylediklerini sadece ölü yakınları dinliyor, bu sürekli olan şey değil ama çoğu yerlerde oluyor ben bizzat şahit olmuşum. Zararları bununla sınırlı değil; bazen kaza, kavga gibi önemli asayiş olaylarına bile sebep oluyor. Haliyle herkesin elinde cep telefonu çekip ardından kendi sosyal medya hesaplarında kullanıyorlar yaralı yok ama adam sosyal medya hesabında yazıyor “filan yerde kaza veya kavga oldu bir ölü 5 yaralı…Yok 8 ölü, 2 ölü”

YALANIN ADRESİ HALİNE GELDİ

Sosyal medyada gazetecilik yapan kötü niyetli ve yalancılara da dikkat etmemiz lazım.İnsanları galeyana getiren, yalan ve dezenformasyon ile toplumu gerenler var. Sorup sormadan teyit etmeden, adam  Siirt veya Şırnak bölgesinde kaza olmuş Batman da olmuş gibi paylaşıp insanları yanıltıyor. Kısacası buna benzer birçok hayali vakaları doğruymuş gibi sosyal medyalarında yazıyor. İnanın artık biz gazetecilere gerek kalmadı herkes her şeyi çekip paylaşıyor, biz gazeteciler  sabahın erken saatlerinde niye olayın yaşandığı yere gidelim sosyal medya sağolsun faydası olduğu kadar bu tür zararları da var onu demeye çalışıyorum. İyi tarafları eskiden olup biteni iki gün veya üç gün sonra öğreniyordu ama yaygınlaşan haber siteleri sayesinde saniyede öğreniyoruz bu tür iyi tarafları da var.

SOSYAL MEDYANIN KARAKTERSİZLERİ VE YALANCILARI ÇOK!

Son olarak bir konuyu da yazmadan geçemeyeceğim, geçenlerde daha önce gazetecilik yapmış bir kişi (ismini vermeye gerek yok onun için reklam olur) bu kişi ne yazık ki bir okulda öğrencilere gazetecilikle ilgili verdiği konferansta kendi meslektaşlarını yapmadıkları şeyleri yapmışlar gibi anlatıp meslektaşlarının mesleklerini ayaklar altına alıp öğrencilerin ağzında sakız gibi yaptığı yetmiyormuş gibi utanmadan o öğrencilere anlattıkları saçma sapan konuları  marifetmiş gibi kendi sosyal medya hesabında paylaşmış, ben o eski gazeteciye sorarım  günlük hayatımızda  olup biteni insanların öğrenmeleri için  gece gündüz demeden haber peşinde koşan meslektaşlarına bu tür yalan düzmece haberleri doğruymuş gibi öğrencilere anlatması tam manasıyla rezilliktir.

Uzatmadan söyleyelim, sosyal medyayı ve sosyal emdyada gazetecilik yapanları değil bizi takip edin…

Hoşçakalın

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI