SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN ÇOK ZENGİN!

Son Güncelleme :

2019-11-05 10:49:38

Sevgili dostlar

Batman’ı Batman yapan, İluh köyünden devasa bir şehre dönüşmesine en büyük etken olan Raman dağında bulunan petroldür…

Genel tabiri ile ‘Siyah Elmas’

Mücevherin üstün de şehrimizi kurduk

Herkes bizi petrolle tanıdı, halen “Türkiye’de ilk petrol nerede bulundu?” sorularına ‘Raman’ deniliyor, Batman artık petrol ile biliniyor.

Petrol şehri Batman

Kah kulede işçi olduk kah kapıda bekçi, kah nakliyeci evimize ekmek getirdik ve getirmekteyiz…

Şükür Allah'a…

Ama her şeyin bir sonu var ve TPAO küçüldü küçüld, ‘tasarruf’ tedbirleri ile şirketlere devri yapıldı, şirketler de bir pense için 100 kilometrelik yolu devletin araçlarıyla gidip geldi! (bu ayrı bir konu, zira TPIC’ta acayip savurganlık iddiası var)

Ama Batman zengin şöhretinden bir adım geri atmadı

İlerlemeye kazanmaya lüx yaşama taviz vermedi

Batman'ın karnesine bir bakalım bana hak vereceksiniz.

Araç sayımız yaklaşık 50 bin civarında, ortalama fiyat alırsak araçları 70 bin TL’den hesaplasak 3,5 Katrilyon yani yeni para birimi ile Milyar yapıyor.

Yani küçük bir otomobil devletimiz var tabi bu sadece otomobil bunun içine tır kamyon traktör otobüsü de katarsak ne kadar bir para yapıyor düşünün gayri.

Şehriniz nüfus olarak ölçek olarak küçük olsa da nam-ı öz büyük ..

Bir de kuyumcular var.

Batman'da kayıtlı 380 kuyumcu mevcut, bu kuyumcular da ortalama üç kilo altın var desek bu da yaklaşık toplam 9 ton altın demek altını.

Fiyatı 270 desek bu da yaklaşık 2,5 Katrilyon eder.

Bu altınların yarısından fazlası emanet desek ki öyle bankaya koymayan yastık altı diyelim bir altıncını yanında muhafaza eder yani üçüz kuyumcu ve ortakları yüz bin kişi diyelim yani tasarruf sahibi insandan söz ediyoruz gözükmeyen sermaye ve kayıp dolu ekonomi  yani gizemli zenginler var…

Bir diğer sesiz zenginler de mevduat sahibi banka zenginleri!!!

Batman'da bir sürü banka mevcut ve hepsinde bir saat sıra bekleriz işlem yapmak için hadi devlet bankaları maaş kalabalığı emeklisi memuru felan bir de bankamatik kuyruğu var onlar maaşçılar.

Birde sessiz müşteriler var sessizce gelir yukarı çıkar işini gizlice görür aşağı iner  oradan kahveye yada yemeğe çünkü işi yok!

Bu kişilerde paraları mevduata olanlar kimse görmeden gizli gizli işlem yapanlar , arsasını satmış parası mevduata evini satmış parası mevduata paraları da öyle küçük ölçekli değil Batman bankalarında yatan çok para var, yoksa bankalar koyar bankamatiği çeker gider ana bankalar her an tıklım tıklım Batman'da ne bir fabrikalar zinciri var ne de esnaf zinciri ama bankalar insan seli Maşallah.

Batman bankalarda 1 ile 200 Milyon yani Trilyon hesabı olan yaklaşık 1.300 var, yatan mevduata bu servet yatıyor ve işlem görmüyor bir gün Dolar oluyor bir gün Euro ama asla yatırım olmuyor. Batman'a şimdi gel de Batmanda işsizliği tartışacak aynı adamlar Batman'da işsizlik var diyecek.

Bunu da geçtik Batman'daki lüx daireler maşallah meşhur akılı evler villalar büyük bir sermaye dönüyor bu işlerde hesabını yapamayacağım siz dostlara ama şu evlere alınan mobilya ve diğerleri nerdeyse bir servet değerinde en düşük evde 80 bin TL’lik mobilya mevcut yani, siz çarpa durun parayı, kafanızı kaldırdığınız da her yer mobilya mağazası deme ki talep var talep olmasa adam gelip bir sürü para harcayıp iş yeri açmaz .,

Büyük bir sermaye gerekiyor zaten

Bir de her gün açılıp kapanan iş yerlerini ve yeni yapılan AVM, bu yatırımları da katarsak parasal değer olarak Batman bir mücevher’den daha pahalı bir şehir.

Petrolü var, parası var, altını var, arabası var, işyerleri var, daha ne olsun ki değil mi sevgili dostlar?

Yani şehriniz bir gariban şehri değil tam tersi ağa şehri görüntüsü var, üstümüzdeki kıyafetler bile marka çoraptan ayakkabıya Batman'a bir yardım kuruluşu gelse bütün bunları görse bizden yardım isteyecek  büyük ihtimale…

Çünkü adamı BMW ile karşılayıp pahalı lokantaya götürüp oradan lüks cafeye sonra “yardıma muhtaç aileler var” diyeceğiz, yardım isteyeceğiz adam bize güler vallahi ve billahi ben olsam gülerim.

Batman da gariban yardıma muhtaç aile var mı var tabi, şehre yeni gelenler var, gariban insanlar var, yardıma muhtaç  insanlarımız çok var maalesef.

Çünkü benim Batmanlı işini bilir asla aç ve açıkta kalmaz.

Biz Batmanlılar pratik zekayız be zekiyiz bunu herkes kabul etmeli.

Eğer bir aç varsa perhizdedir, doktor yemesini yasaklamıştır başka da bir aç Batmanlı bulamasınız .,

Sevgi ile kalın zengin Batmanlılar…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI