Çamlıca ve Güneykent'te Kadastro Güncellemesi

Çamlıca ve Güneykent'te Kadastro Güncellemesi

Çamlıca ve Güneykent Mahallelerinde Kadastro Güncelleme Çalışmaları İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Batman Kadastro Müdürlüğü, il merkezindeki Çamlıca ve Güneykent mahallelerinde yürütülen güncelleme çalışmaları hakkında muhtarlar ve bilirkişilerle Bilgilendirme Toplantı sı düzenledi.

Toplantı, Kadastro Müdürü Tefik Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Kadastro teknik personeli, güncelleme çalışmalarında yapılan teknik ve hukuki tespitler hakkında Bilgi verdi ve sürecin nasıl yürütüleceği konusunda görüş alışveriş inde bulunuldu.

Müdür Çoban, mahallelerdeki sınır ve mülkiyet uyumsuzluklarının, genellikle Vatandaş ların taşınmazlarını sınır tespiti yapmadan veya sözlü anlaşmalarla alım-satım yapmalarından kaynaklandığını belirtti. Bu tür aksaklıkların Türk Medeni Kanunu, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunları gereğince idare yetki ve sorumluluklarının dışında olduğunu vurguladı. Ancak, idareden kaynaklı hatalar tespit edilirse, mevzuatlar çerçevesinde bu hataların ivedilikle düzeltileceği ifade edildi.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ