Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

Kültürel ve coğrafi birçok zenginliği barındıran Batman’ın ulusal ve uluslararası arenada tanıtılmasının hedeflendiği 2. Uluslararası Batman Sempozyumu için geri sayım başladı.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumun,  ilimizin dününü, bugününü ve yarınını akademik olarak ele alınacağı bir Program olması hedefleniyor.

Üniversitenin Kuruluş unun 17. Yılında “Şehir, Kültür ve Gelişme” temasıyla düzenlenecek olan “2. Uluslararası Batman Sempozyumu” arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim , kültür-sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, Turizm , Spor , Sağlık , şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre , doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji , madencilik, mühendislik, Sanayi , tarım ve hayvancılık konularıyla düzenlenmesi planlanıyor.

Demir:Şehrin Adından Söz Ettirecek

Ev sahibi olarak sempozyumun ilimize ve üniversitemize sağlayacağı katkılardan söz eden Batman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İdris Demir, “Bu Sempozyum Batman’a ait köklü tarihi, kültürel, folklorik ve ekonomik değerleri ortaya çıkarması açısından önemli katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca Rektör Demir, sempozyumun, bölgemizde akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar için bilgi alışveriş i sağlayarak iş birliği ve dayanışmayı arttırması, bu anlamda doğrudan veya dolaylı olarak ülkemize değer katmasını planladıklarını vurguladı.

Sempozyum’a katılımın ücretsiz olduğu ve sunulan bildirilerin ilgili hakem süreçleri tamamlandıktan sonra tam metin olarak yayımlanacağı duyuruldu. Son özet bildirim tarihi 1 Mayıs 2024 olan Sempozyumun, kabul edilen bildirileri yayınlaması tarihi ise 6 Mayıs 2024 olarak ilan edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2