Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’nda, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında eğitimci-yazar Misbah Eratilla ile söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi.
Okulun eski müdürü olan Eratilla, öğrencilerle bir araya gelerek yeni kitabı "Zübeyde’nin Rüyası" hakkında sohbet etti ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Sınıf öğretmeni Siraç Akçay, bu tür etkinliklerin öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmesi, yazarların eserlerini daha yakından tanımaları ve hayat tecrübelerinden ders çıkarmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.
Yazar Misbah Eratilla ise öğrencilere kelime hazinesini geliştirmenin ve Kitap okumanın akademik başarıya etkisi üzerine konuşarak, " Üniversite kazanmak istiyorsanız, bugünden itibaren düzenli kitap okumalısınız. Okuma alışkanlığı, diğer derslerde de başarıyı artırır" dedi.
Öğrencilerin büyük ilgisini çeken Etkinlik sonunda Eratilla, kitaplarını imzalayarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Okul yönetimi, değerli katkılarından dolayı yazara teşekkür etti.