ELEKTRİK FATURALARINA ŞOK ZAM

 ELEKTRİK FATURALARINA ŞOK ZAM

VATANDAŞA AĞIR YÜK GETİRİYOR

enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe giren yeni Elektrik tarifesiyle ilgili önemli bir değişiklik yaptı. 16 Kasım 2024'te yayımlanan yönetmelikle Konut aboneleri için yıllık tüketim üst limiti 100 milyon kilowatt saatten 5 bin kilowatt saate, ticarethane aboneleri için ise 15 bin kilowatt saate düşürüldü. Bu düzenleme, elektrik faturalarında ciddi bir Artış a neden olacak.

VATANDAŞIN FATURASI EN AZ İKİ KAT ARTACAK

EPDK’nın yaptığı değişiklikle mesken abonelerinin aylık tüketim sınırı 417 kilowatt saat olarak belirlendi. Bu sınırı aşan Vatandaş lar , elektrik tüketimlerini çok daha yüksek bir tarifeyle ödemek zorunda kalacak. Küçük evlerde ortalama 250 kilowatt saat tüketim yapan haneler, kombi, klima, şofben veya köylerde süt sağım makinesi gibi ek cihazlarla bu sınırı kolayca aşacak. Sonuç olarak, elektrik faturalarının iki katına çıkması kaçınılmaz hale gelecek .

Elektrik Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Taha Kerekli, söz konusu düzenlemeye sert Tepki göstererek, dar gelirli vatandaşların bu yük altında ezileceğini belirtti. Kerekli, "Özel dağıtım şirketlerinin çıkarları, yurttaşın haklarının önüne konulamaz. Elektrik temel bir Yaşam hakkıdır ve bu hakkın emekçi halkın elinden alınması kabul edilemez" dedi.

"KAMULAŞTIRMA ŞART"

Açıklamada, dünyada hiçbir vatandaşın kullanmadığı elektriğin bedelini ödemediğine vurgu yapılarak, Türkiye’de bu tür uygulamaların halkı daha da fakirleştirdiği ifade edildi. Elektrik gibi yaşamsal bir ihtiyacın kamulaştırılması gerektiğini belirten Elektrik Mühendisleri Odası, yetkililere çağrıda bulunarak, "Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

Özellikle tıbbi cihazlara bağlı yaşayan vatandaşların mağduriyetine dikkat çeken açıklamada, elektrik fiyatlarındaki bu artışın halkı zor bir sürece sokacağı ve derin ekonomik sıkıntılar yaratacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2