Ziyarette, iki üniversite arasında eğitim , araştırma ve ortak projeler konusunda iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışveriş inde bulunuldu.
Akademik çalışmaların desteklenmesi ve bilimsel projelerde ortak hareket edilmesi gibi konular ele alınırken, Rektör Prof. Dr. Demir, üniversiteler arası iş birliklerinin akademik gelişime ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu vurguladı.
Batman Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzalayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Saltan, misafirperverliği için Prof. Dr. Demir’e teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Demir, Saltan’a Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan Batman Halk Kültürü kitabını Hediye etti. Görüşme , hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.