Batman Telefoncular Çarşısı esnafı, akşam saatlerinde yaşanan güvenlik ve Aydınlatma sorunlarına dikkat çekerek, belediyeden daha fazla aydınlatma ve güvenlik önlemleri Talep etti.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi , Meydan Mahallesi Telefoncular Çarşısındaki esnafı ziyaret ederek Sorun , talep ve önerilerini dinledi. Ziyarette çarşı esnafı, aydınlatma ve güvenlik sorunlarını dile getirdi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çiftçi, yaptığı açıklamada esnafın, çarşıda yetersiz aydınlatma nedeniyle akşam saatlerinde Madde bağımlılarının ve hırsızların artan faaliyetlerinden tedirgin olduklarını belirtti.
Esnafın talepleri doğrultusunda belediyeden aydınlatma emniyetten de güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen Mehmet Sıddık Çiftçi, bu önlemlerin, çarşıyı uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık gibi olumsuzluklardan koruyacağını söyleyen Başkan Çiftçi, "Buradaki esnafımızı ziyaret edip hal hatırlarını sorduk. Sıkıntılarını dinledik. Özellikle bu çarşımızda aydınlatma sorununun olduğu bizlere bildirildi. Yeterince aydınlatma olmadığı için de esnafımız tedirgin olduğunu belirtiyorlar. Esnafımız, belediyeden aydınlatma sorununun giderilmesini talep ediyorlar." dedi.
Yeterince aydınlatma olmadığı için çarşının özellikle akşam saatlerinde madde bağımlıların yuvası haline Dönüş tüğünü vurgulayan Çiftçi, "Aydınlatma sorunu nedeniyle burası uyuşturucu kullananların mekanı olmuş. Onun için esnafımız güvenlik de talep etti. Madde bağımlıları yüzünden iş yerlerinin güvenli olmadığını söylediler. Çarşıda güvenlik birimlerinin dolaşmasını istiyorlar. Burada aydınlatma yeterli olsaydı hırsızlar belki de buraya gelmeye çekinirdi. Çok yoğun olmasa da ara ara hırsızlık oluyor. Bu konuda da esnafımızın bir tedirginliği var. Özellikle ışıklandırma ve güvenliğin artırılmasını istiyoruz. Son olaraktan esnaflarımızın pos kesintilerinin Yüksek olmasının ciddi mana da kendilerini zorladıklarını söylediler bunun için de ilgili ve gerekli girişimlerde bulunacağız. " ifadelerini kullandı.