BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

Batman Üniversitesi Öğrencilerinden Kültür ve Sanat Yarışmasında Büyük Başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen “Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları”nda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri önemli bir başarıya imza attı.  
BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

Türkiye genelinde eşzamanlı olarak düzenlenen yarışmanın Batman ayağı, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Müziği kategorisinde dereceye giren ilk üç isim, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden çıktı. Yarışmada Semanur Nurbaki birinci, Berfin Yıldırak ikinci, İrem Tahtacı ise üçüncü oldu.

Gençlerin sanata olan ilgisini artırmak ve kültürel değerleri yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmalara katılım yoğun olurken, gençler sahnede hem yeteneklerini sergiledi hem de sanatsal bir atmosferde buluştu.

Dereceye giren katılımcılar; birincilik ödülü olarak 3.000 TL, ikincilik ödülü olarak 2.000 TL, üçüncülük ödülü olarak ise 1.000 TL değerinde spor hediye kartı ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi.

Yarışmaların bir sonraki aşaması olan bölge finalleri 14 Nisan – 20 Haziran tarihleri arasında Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirilecek. Türkiye finalleri ise 23 Eylül – 14 Ekim tarihleri arasında Antalya, Rize, Mardin ve İstanbul’da yapılacak. Türkiye birincileri, yurt dışı hareketlilik programıyla ödüllendirilecek.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ