EL EMEĞİ MAĞAZASI AÇILIYOR

EL EMEĞİ MAĞAZASI AÇILIYOR

EsenTunç: Kadınlarımız üretecek, kazançları doğrudan hesaplarına yatacak.

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili EsenTunç, 4 Kasım itibariyle göreve geldiğini ve o tarihten bu yana kadınlara ve ailelere yönelik birçok yeni çalışmayı hayata geçirdiklerini açıkladı. Tunç, 2025’ün “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte kadınlara yönelik hizmetlerin yanı sıra aile odaklı projelere de ağırlık verdiklerini belirtti.
el emegi

11 FARKLI BİLİMSEL VE UYGULAMALI KURS AÇILDI

Kadınların üretime katılımını artırmak amacıyla belediye bünyesinde 11 farklı kursun açıldığını ifade eden Tunç, bu kurslar arasında el sanatları ve tekstil üretimi gibi alanların yer aldığını söyledi. Kadınların bu kurslarda ürettiği ürünlerin Batman kahve ve Çikolata Festivali’nde sergilendiğini vurgulayan Tunç, asıl hedeflerinin daha kalıcı bir yapı oluşturmak olduğunu belirtti.
el emegı

KADINLARIN EMEĞİ KENDİ HESAPLARINA YATACAK

Batman Belediyesi olarak çok yakında “Bilmek Kadın El Emeği Çarşısı” adında bir mağaza açacaklarını duyuran Tunç, “Kadınlarımızın ürettiği ürünler burada satılacak ve elde edilen gelirin tamamı, üretimi yapan kadınların IBAN hesabına doğrudan yatırılacak” dedi. Bu sistemle kadınların ekonomik olarak güçlenmesini amaçladıklarını belirten Tunç, “İlk kez kurslarımızda tüm malzeme desteğini de belediye olarak biz sağladık. Ancak satıştan elde edilen gelir tamamen kadınlarımıza ait olacak” diye konuştu.
el emegi

AİLELERE YÖNELİK BİLİNÇLENDİRME VE MAHALLE BAZLI ÇALIŞMALAR

Tunç ayrıca, “Bilinçli Aileler Projesi” kapsamında mahalle bazlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu çerçevede müdürlük bünyesindeki teknik personelin, ailelerle bire bir temas kurduğunu ve mahalle ziyaretleriyle ihtiyaç tespiti yaptıklarını ifade etti. Bayındır Mahallesi ve İstiklal Mahallesi’nde bu çalışmaların tamamlandı ğını belirten Tunç, şu anda Petrolkent Mahallesi'nde çalışmalara devam ettiklerini ve yakında 19 Mayıs Mahallesi’nde de başlayacaklarını söyledi.
el emegi

GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR GİDER, TAM GELİR MODELİ

Projelerin sadece ekonomik değil, çevresel boyutunun da olduğunu dile getiren Tunç, üretim süreçlerinde geri dönüşüm malzemelerinden faydalandıklarını, böylece sıfır giderle maksimum gelir hedeflediklerini ifade etti. Tunç, son olarak kadınların yaptığı geleneksel “kitre bebek” üretiminin de bu kapsamda desteklendiğini söyledi.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ