HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olma yolunda ilerlediğini belirten Söğüt, “Bize güvenen ve destek veren tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
SENDİKASIZ İŞÇİLERE ÇAĞRI
Türkiye’de işçilerin sadece %14,97’sinin sendikalı olduğunu vurgulayan Söğüt, örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, sendikasız çalışan işçileri HAK-İŞ çatısı altında birleşmeye davet etti. Konfederasyonun üye sayısının 850 bin 341’e ulaştığını belirten Söğüt, yalnızca nicelik değil, nitelik olarak da güçlenmeye devam ettiklerini ifade etti.
EV İŞÇİLERİ VE EMEKLİLER İÇİN ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI
Ev işçileri ve bina kapıcıları için yürütülen sendikal çalışmaların önemine değinen Söğüt, bu alandaki örgütlenme faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Ayrıca emeklilerin haklarını savunmak amacıyla Hak Emekliler Derneği’ne katılmaları çağrısında bulundu.
YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN SENDİKAL BASKILAR
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından bazı belediyelerde işçilere yönelik keyfi işten çıkarmalar yaşandığını belirten Söğüt, “İş güvencesi temel bir haktır, sendikal baskılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
HAK-İŞ SENDİKALARI BÜYÜYOR
Söğüt, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş ve Öz Sağlık-İş başta olmak üzere birçok sendikanın sektörlerinde lider konumda olduğunu vurguladı. “İşçilerimizin haklarını her alanda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz” dedi.