HÜDA PAR milletvekilleri, kamuoyunda “31 Temmuz Covid yasası” olarak bilinen 5275 Sayı lı ceza ve güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun 'un Geçici 10. Maddesi ile ilgili değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir’in imzasını taşıyan teklifin, infaz uygulamalarındaki eşitsizlikleri gidermeyi amaçladığı belirtildi.
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, teklifle ilgili yaptığı açıklamada, “ Eşitlik ilkesine aykırı olan bu durumun düzeltilmesi için sunduğumuz teklifin ortak bir iradeye Dönüş mesi memnuniyet verici. İnş Allah en kısa sürede kanunlaşır.” dedi.
Teklifin gerekçesinde, infaz hakimliklerinin farklı Kararlar vermesi nedeniyle hukuki belirsizlikler oluştuğu ve aynı suç u işleyen kişilere farklı infaz uygulamalarının anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğu vurgulandı.