Vali Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Kozluk İlçesi'nde tamamlanan 100. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine bölge halkının yanı sıra okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.
Yeni okul binasının hizmete girmesiyle birlikte, özel eğitim alanında hizmet kalitesinin artırılması ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunulması hedefleniyor. Vali Canalp, yaptığı konuşmada, eğitime verilen önemin altını çizerek, özel eğitim alanındaki yatırımların toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Milletvekili Nasıroğlu ise, özel eğitim kurumlarının önemine vurgu yaparak, bu tür okulların açılmasının eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Açılış töreninde duygusal anlar yaşanırken, katılımcılar yeni okul binasının hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, okulun öğrencilerine ve öğretmenlerine başarılarının devamını temenni ettiler.