ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Enflasyon Beklentilerinde İyileşme Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki olumlu gelişmeleri değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Programımızın olumlu sonuçları enflasyon beklentilerine de yansıyor. Yılsonu enflasyon beklentisinde gerileme devam ederken, 12 ay sonrası beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu," dedi.

Beklentilerdeki iyileşmenin, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Şimşek, "Mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yılın kalan döneminde hızla gerilemesini bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, enflasyon gerçekleşmelerinin de beklentileri etkilediğini belirterek, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla beklentilerin hedefe daha hızlı yakınsayacağını söyledi. "Hedefimize ulaşmakta kararlıyız," diyen Şimşek, ekonomik programın başarıyla devam edeceğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2