TATLIYA OLAN RAĞBET ARTTI

TATLIYA OLAN RAĞBET ARTTI

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden halka ve tulumba Tatlı sı, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Kış aylarının başlamasıyla birlikte tatlıya rağbetin arttığını belirten tatlı ustası Mehmet Şirin Çakıcı, özellikle şekeri düşenlerin tatlıyı tercih ettiğini ifade etti.  Tatlının yapım aşamalarını sırasıyla anlatan Çakıcı, tatlıya glikoz konulmasının zararlı olduğunu dile getirerek Vatandaş ların glikozdan uzak durması gerektiğini anlattı. Tatlı fiyatlarının maliyetine göre arttığını söyleyen Çakıcı, sabahtan geceye kadar çalıştıklarını ifade etti. Halka ve tulumba tatlısının yerli bir ürün olduğunu vurgulayan Çakıcı, vatandaşların Misafir ziyaretlerine giderken tatlı götürmesini tavsiye etti.

"KIŞIN TATLIYA BAYA RAĞBET GÖRÜLÜYOR"

Havaların soğumasıyla birlikte tatlı sezonunun Başladı ğını belirten Çakıcı, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte işlerimiz yoğun bir şekilde Devam ediyor. Tatlımız kış ın tüketilen bir üründür. Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor. Yaz aylarında 3 ay kapalı yız ve Ramazan ve kış aylarında iş yapıyoruz. 3-4 çeşit tatlımız var ve hepsinin Satış ı güzel. Baya faydalı bir üründür. Şekeri düşen kişilerin tercih ettiği bir üründür. Glikoz kullanmıyoruz şeker kullanıyoruz. Tatlılarımızı kendi imalathanemizde yapıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ