Türkiye’de son zamanlarda üretilen yerli tohumlara ilgi artıyor. Yerli tohumların hem daha kaliteli ve hem de sonraki ekime kadar kaldırılabileceğini belirten tohum satıcısı Bahattin Sertkaya “ Bakanlık onaylı ve sertifikalı olan tohumlar birkaç kez kullanılabiliyor. Ama İsrail menşei tohumlar sadece bir kez kullanılabilir” dedi. Salatalık ve domates’ten acura-kavun ve karpuza, roka’dan lahana çeşitlerine kadar her türlü sebze ve meyve tohumlarını sattıklarını belirten Sertkaya “Batmanda insanlar kendi yerli tohumlarını kullanmaya başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren tohumlar toprakla buluşmaya başlayacak. İsrail menşei tohumlar hem pahalı hem de yılda bir verim veriyor” dedi.
YERLİ TOHUM İSRAİL TOHUMUNU GEÇTİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜBugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
7272 5 yıl önce