TARIM KREDİ MARKETİ DE PAHALI
- 05-12-2022 00:00
Hükümetin ve ittifakın diğer ortağının bu aralar 3 harfli zincir marketlere açtığı savaşı hepimiz izliyoruz.
Pahalılığa neden olan kim varsa her türlü yaptırımı hak ediyor.
Hatta bazıları daha da ileri gidip bu zincir market yöneticilerini tehdit etmiş.
Belki de gün gelecek bu market şubelerinde çalışanlar sokakta rahat yürüyemeyecek hal alacak…
Neyse, hayat pahalılığının sorumlusu olarak gösterdiği zincir marketler ile Tarım Kredi'de 25 çeşit temel ürünün fiyatları karşılaştırıldı.
Cumhurbaşkanının talimatından sonra fiyatları indirmesine rağmen Tarım Kredi fiyatlarının zincir marketlerden farklı olmadığı ortaya çıktı.
Bu kurum acaba talimatları dinlemiyor mu?
Bu talimatı almayan ve Batmanda şu an 2 şubesi olan Tarım Kredi Marketine de yaptırım uygulanacak mı acaba?
Bunu merakla bekliyoruz!
DEĞİŞİME KAPALIYIZ
Bugün günümüzün insanlarında en büyük sıkıntı değişim ve dönüşüme ayak uyduramamasıdır…
Bugün halen Batmanda insanlar araçlarını nerde, nasıl park etmeyi bilmiyorsa, halkın ortak malı olan parkları kullanmayı bilmiyorsa, altında arabası olanın nerde nasıl hınızı keseceğini bilmiyorsa, esnaf halen kaldırımı ve hatta caddeyi kendi malı biliyorsa, halen kaldırımlarda adım başı bağlam ve tükürük varsa, insanlar boş zamanları halen duman altında o kirli okey taşlarıyla geçiriyorsa dönüşüm ve değişim yaşamamış olduğunu kanıtlamıştır…
İçinde yaşadığımız dünya sürekli değişim ve dönüşüm içerisindedir.
Bu değişim ve dönüşüm nedeniyledir ki bir dakika önce yaşadığımız dünya ile bir dakika sonra yaşadığımız dünya aynı değildir.
Ünlü Filozof Herakleitos “Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz” sözü ile her şeyin değiştiğini, sabit kalmadığını çok güzel özetlemiştir.
Etrafımıza baktığımızda her şeyin ne kadar hızlı değiştiğini görmemiz mümkündür.
O hâlde, her şey değişirken insanın değişmemesi, etrafında meydana gelen değişimlere karşı gözlerini kapatması hayret edilecek bir durum değil midir?
Sürekli değişim içinde olan dünyaya ayak uydurmak değişimi ve gelişimi kabul etmek gerekir. Ama değişimler içselleştirilmedikçe , zihniyetler algılanmadıkça insan üzerinde de hayatımız üzerinde de eğreti duracaktır. Hayatın her alanında ve özellikle eğitimde başarı ve davranış modlarının sistematik ahengi “şehirli bir eğitimle ve kültürle” mümkündür desem; çok mu büyük laf etmiş oluruz…