YAZALIM MI, YAZMAYALIM MI?
- 14-12-2022 00:00
Malumunuz, 2013 yılından bu yana gündemde olan ama bir türlü yapımına başlanamayan bir hastane mevzumuz var.
Önce 300 yataklı hastaneydi, sonra yer değişimi tartışması sonra yatak kapasitesinin artırılması ile habire yapımı ertelenen hastane en son 500 yataklı hastane projesine dönüşünceye kadar yıllar birbirini kovaladı.
İhalesi geçen sene yapıldı ihaleyi kazanan firma 310 Milyon (Trilyon) bütçenin kendisini kurtaramayacağını belirtip ihaleden çekildi.
Sonra yine ihale süreci tantanası yaşandı.
Bu kez 1 Milyar (Katrilyon) TL’den fazla tutan maliyeti ile hastane yeniden ihale edildi ve bir firma ihaleyi aldı.
2. İhale ise geçerli tekliflerin tümünün yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal edilmişti.
Curcuna koptu, tepkiler yükselmeye başladı.
Süreç böyleydi ama her seferinde “müjde” olarak verdiğimiz hastane haberinden sonra bir gelişme yaşanmayınca okuyucularımız ve takipçilerimize bir nevi mahcup olmuştuk.
İnanın hastane haberini yapmaktan bazen imtina ediyoruz.
Yazalım mı, yazmayalım mı?
Bu kez yeniden ihaleye çıkarılacağı ile ilgili AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir açıklama yaptı.
Açıklamaya uzun uzun baktık, her ne kadar açıklama kendisine ait olsa bile insanlar “yazıyorsunuz ama hani?” tepkilerini önleyemiyoruz.
Siz yerimizde olsaydınız ne yapardınız?
BİZCE MASKELERİ YİNE TAKALIM
Korona salgını zamanında maske hayatımızın bir parçası olmuştu
Maske takmayanlar herkes kötü gözle bakardı
Salgın bitti denildi maskeler unutuldu gitti
Ama bu aralar sanırız yine en az salgın zamanı gibi maskeye yine ihtiyaç var
Son günlerde hastalanmayan, gribe, öksürüğe, ateşe kapılmayan kalmadı
Her evde hasta var
Aciller, poliklinikler tıklım tıklım
Hangi saatte hastaneye gitseniz içerisi balık istifi gibi
Doktorlar her gelen hastaya aynı hastalıkla bakmaya başladı
Bu korona falan olmasın mı?
Valla olsa da olmazsa da insanlar ayakta zor duruyor
Kesinlikle maske kullanmamız lazım
Korona olmaza da bu hastalık koronadan beter
Ha bu arada…
Bir de bunu da ekleyelim;
Acil falan ama özel hastaneler bu aralar iyi kazanıyor!