USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

SOKAKTA YATANLAR BULUNAMIYOR

SOKAKTA YATANLAR BULUNAMIYOR

2-3 Gün önce yaptığım bir paylaşımda bir takipçimin gönderdiği fotoğrafı yayınlamış ve 13-16 yaşları arasında oldukları tahmin edilen iki kişinin kaldırımda yattıklarını belirterek Valiliğin bunlarla ilgili bir çalışma yapmasını Talep etmiştim.

Haberin yayınlanmasından sonra Valiliğin talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı müdürü Beşir Aslan harekete geçerek anılan yere bir Ekip göndermiş ve çocukların bulunması için uğraş vermişti ama, o semtin sakinleri, haberin yayınlanmasından sonra bu iki gencin sokağı terk ettiklerini söylemişlerdi.

Vakıf Başkanı, şehirde geniş bir aramanın yapılmasını talep ediyor ve bu çocuklar aranıyor ama hiçbir yerde izlerine rastlanamıyor. Bunun üzerine polisten de yardım talep ediliyor ve bunların bulunması halinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne haber verilmesi isteniyor.

Buna rağmen bunların izi bulunamıyor, bulunamayınca da yetkililerin yapabileceği bir şey olmuyor. Konuyla ilgili konuştuğumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Beşir Aslan “biz bu konuda daha önce de Bilgi sahibiydik, bunların zaman Zaman Belde mahallesindeki üst geçidin altındaki yerde yattıklarını, her zaman yer değiştirdiklerini öğrendik, muhtemelen çocuklar bizden ve emniyetten kaçıyorlar. Buna rağmen o çevredeki iş yerlerine ve Mahalle muhtarından ricada bulunup görülmeleri halinde bize bilgi vermelerini istedik. Bu konuda herkesten yardım talep ediyoruz. Eğer bunları bulursak önce onları dinleyeceğiz ve ona göre ilgili kuruma yönlendireceğiz. Muhtemelen bunlar tanınmamak için Nüfus cüzdanı bile kullanmıyor olabilirler” dedi.

Bir tarafta gecenin geç vaktinde, ya da sabahın Erken saatinde bunları sokakta battaniyeye sarılmış şekilde görmek bir çok Vatandaş ın vicdanını sızlatıyor ve bunların neden bu şekilde sokakta yaşadıklarını merak edip yetkililerin harekete geçmesini istiyor, diğer tarafta bu iki çocuğun sokaktan kurtarılmaları için ekip oluşturan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve görevlileri sokakları didik didik araştırıp bunların bulunması için çaba sarfediyor.

Durum böyle olunca ve bu çocuklar polise ya da devletin sığınacağı kurumlara gitmeyince akla başka şeyler geliyor. Bunlar Madde bağımlısı mı, suç işlemiş birileri mi diye düşünmeye başlıyorsunuz ama şu ana kadar kimsenin bu konuda bilgisi yok.

Sayı n Valimizin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürünün bu konudaki hassasiyetlerini bildiğimden gerekenin yapılmak istendiği, ancak bu kişilerin bilinçli şekilde ortadan kaybolduğu izlenimi daha ağır basıyor.

Belki bir kısım okuyucularımız bilmiyor ama devletimiz bu konuda çok duyarlı ve böylesi kişilerin bulunup kontrol altına alınması da ana görevlerindendir. Akli dengesi yerinde olmayan, sahipsiz ve Hasta kişilerin barındırıldığı ve bakımlarının yapıldığı bir merkezimiz var. Buraya getirilenlerin her türlü tedavisi ve bakımları yapılarak bu tesiste barındırılıyorlar.

Muhtemelen konumuz olan iki çocuk da durumu biliyor ki; yetkililerden kaçıp bu merkeze gitmek istemiyorlar. Ama mutlaka bir gün bunlar görülecek ve yetkililer tarafından sorgulandıktan sonra kim oldukları ortaya çıkarılacaktır.

Onun için biz görevimizi yaptık, Valilik ve SYDV. görevini yaptı, hatta yattıkları kaldırımın esnafları da durumu bildirdi ama yine de ortalıkta kimse yok. Sıklıkla olmasa da benzer durumları yaşıyor ve akli dengesi yerinde olmayan ya da köyünden, ilçesinden kaçıp buraya gelmiş, hatta madde bağımlısı çok sayıda Kişi var.

Bunlar bulunduğunda belirli bir Program dahilinde Tedavi ediliyor, ibate ve iaşeleri sağlanıyor ve her türlü tehlikeden uzak tutuluyorlar ama, dışarı çıkmalarına izin verilmediğinden bunlar bakım merkezine de gitmek istemiyorlar.

İnsanlarımız vicdanlıdır, insanların kötü şartlarda yaşamasına karşıdır. Ne varki, tüm çabalara rağmen birileri kaçmaya Devam ederse, kendilerini göstermiyorsa, kimlik kullanmıyorsa elbette bundan şüphe duyulacak ve kolluk kuvvetleri de bunlar karşısında daha dikkatli olacaklar.

Halen meçhul olan bu iki kişinin bulunarak kontrol altına alınması, ailelerinden kaçtılarsa ailelerine teslim edilmeleri, madde bağımlısı olmuşlarsa tedavi edilmeleri en doğru Hareket olacaktır. Bu konuda gelişme yaşanırsa sizlerle paylaşacağım.

Hoşça kalınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ