<div><strong>MAGNEZYUM</strong></div> <div>Tansiyon yüksekliğinde en etkili minerallerden biri magnezyumdur.</div> <div>Günümüzde aldığımız gıdalarla yeterli düzeyde magnezyum kazanamıyoruz.</div> <div>Magnezyum desteği almanız birçok durum gibi tansiyon yüksekliği için de faydalı olacaktır.</div> <div>Magnezyumdan zengin olan kuruyemişler, baklagiller gibi gıdalar da size bu konuda destek olabilir.</div> <div> </div> <div><strong>POTASYUM</strong></div> <div>Tansiyon yüksekliğinin en önemli sebeplerinden biri sodyum alımının artıp potasyum alımının azalmış olmasıdır.</div> <div>Hâlbuki bu dengenin potasyum lehine olması gerekir.</div> <div>Bu dengeyi sağlamak için bazen potasyum desteği almanız gerekebilir.</div> <div>Doktor kontrolü altında almanız gerektiğini unutmayın!</div> <div>Tuz tüketimini azaltıp potasyum açısından zengin olan fıstık, avokado, domates, mercimek, badem gibi gıdaları da bol tüketebilirsiniz.</div> <div> </div> <div><strong>BALIK YAĞI ve ZEYTİNYAĞI</strong></div> <div>Hücre ve damar duvarlarının en önemli bileşeni yağlardır.</div> <div>Ne kadar kaliteli yağa sahip olurlarsa, farklı şartlara o kadar iyi adapte olurlar.</div> <div>Balık yağı ve zeytinyağı kullanmanız durumunda damar duvarınız daha esnek olur ve</div> <div>Tansiyon yüksekliğine daha iyi engel olur.</div> <div> </div> <div><strong>PANCAR ve SARIMSAK</strong></div> <div>Çok miktarda nitrik oksit denen molekülü içerirler.</div> <div>İçeriklerindeki nitrik oksit ve nitratlar damarlarının genişlemesini ve</div> <div>Sonuçta da tansiyon değerinin düşmesini sağlar.</div> <div>Sarımsağı tüm halde yutmak yanlış bir uygulamadır.</div> <div>Ezip havayla temasını sağlarsanız faydası artacaktır.</div> <div> </div> <div><strong>TOHUMLAR ve BAHARATLAR</strong></div> <div>Antep fıstığı</div> <div>Badem</div> <div>Ay çekirdeği</div> <div>Kabak çekirdeği</div> <div>Keten tohumu</div> <div>Yulaf</div> <div>Tarçın</div> <div>Reyhan</div> <div>Kekik</div> <div>Biberiye</div> <div>Kakule</div> <div> </div> <div><strong>SEBZELER</strong></div> <div>Roka</div> <div>Lahanagiller</div> <div>Turpgiller</div> <div>Ispanak</div> <div>Pazı</div> <div>Havuç</div> <div>Kereviz</div> <div> </div> <div><strong>MEYVELER</strong></div> <div>Nar</div> <div>Limon ve diğer turunçgiller</div> <div>Muz</div> <div>Yaban mersini</div> <div>Ahududu</div> <div>Alıç</div> <div> </div>