SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

NASIL BİR TÜRKİYE?

Son Güncelleme :

2018-05-06 19:18:53

Avrupa ülkelerinin içinde bulunduğu yaşam standartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman, örneğin kişi başına düşen milli gelir, kaide ve kurala uyma alışkanlığı çevre temizliğine verilen önem, israf yapmayan herkesin eşit haklara sahip olmasını sağlayan kanunlar, insanlara verilen değer gibi özelikleri Türkiye devletinde olması en büyük özlemdir. Ve de bu saydığım özelikler normalde gayrimüslim ülkelerde değil de, Müslüman diye bilinen ülkelerde görülmesi gerekirdi. Âmâ maalesef o ülkeler biz Müslümanların iyi ve birleştirici yönlerimizi almışlar hayatlarına devam ediyorlar, biz de onların kötü ve ayrıştırıcı yönlerini alıp hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: ’bir kişi diğer bir kişinin ameline, yoluna ve adaletine razı olursa, muhakkak ki o, onlardandır.’’kenzül ummal

Engellere takılmadan sağlam adımlarla yürüyebilen bir Türkiye nasıl olmalıdır? Rüşvet, torpil ve yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye, faiz tefecilik ve fuhşun olmadığı bir Türkiye, hırsızlık, gasp ve mafyacılığın olmadığı bir Türkiye, adalet ve hukuk çerçevesinde herkesin eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye, particiliğin adam kayırmanın olmadığı bir Türkiye, zenginin el üstünde tutulduğu gibi fakirinde değer gördüğü bir Türkiye, güçlüğü savunan değil de, güçsüzün yanında olan bir Türkiye, ırkçılık ve milliyetçilin olmadığı bir Türkiye, kimliğine, rengine, dinine bakmadan insan olmasından ötürü önem veren bir Türkiye, farklılıkları tehdit unsuru olarak görmeyip te bir zenginlik olarak gören bir Türkiye, ülke sınırları içinde herkesle kenetlenen, nifak tohumları ekmeyen bir Türkiye hepimizin özlemle beklediği bir Türkiye’dir.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: ’muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, Çirkin işleri fenalık ve azgınlığı yasaklar düşünüp tutasınız diye size öğüt verir.’’nahl süresi 90.ayet

İnşallah bu yukarıda saydığım özeliklere sahip bir Türkiye’nin temelleri en kısa zamanda atılır ve süratle refah ve huzur içinde kimseye bağlı kalmadan İslam dini çerçevesi, içinde sürekli büyüyen bir Türkiye’ye kavuşmuş oluruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI