SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“ BAY ELEMAN ARANIYOR” KAMPANYASI

Son Güncelleme :

2018-09-04 14:04:24

İşsizliğin had safhada olduğu bu günlerde,özellikle erkeklerin ailesine çoluk çocuğuna ekmek götürme mücadelesi verirken; işverenlerin her seferinde ‘bayan elemana ihtiyacımız vardır’ söylemlerini bir talihsizlik olarak görüyorum. Gerek internete gerekse gazete sayfalarında olsun hep ‘bayan eleman aranıyor’ ilanı ile karşılaşıyoruz. Böyle olunca ailesini geçindirmekle mükellef olan erkekler bir anda işsizler kervanına katılmakla karşı karşıya kalıyorlar ve böylece psikolojik sorunlar içinde bocalayıp, intihar, ailesine şiddet, evden kaçmak gibi hamlelerde bulunmaları kaçınılmaz oluyor.

Elbette, kadınların da çalışacağı alanlar olur ve kadınların da bazı yerlerde çalışması elzemdir. Lakin her yerde kadın eleman bizce gereksizdir.

Peygamberimiz (S.A.V) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Hanımlarınızın sizin üzerinizde durumlarına uygun olarak yiyecek ve giyecek hakları vardır…” Ebu Davut

Yukarıdaki hadisten de anlaşılacağı gibi yüce Allah erkeğin bazı özelliklerden de kadından üstün yaratıldığı anlaşılıyor. Maneviyat, takva ve bir çok alanda eşit olsalar da erkek bir nevi  fiziksel özelliklerden dolayı ve nispeten daha güçlü olması münasebetiyle kadına hakim kılınmıştır. Böyle olunca otomatik olarak geçim yükünü de üstlenmek zorundadır. Bir dişi kuş nasıl ki yuvasında yavrularının başından ayrılmıyor ya erkek kuş bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Buna hepimiz şahit oluyoruz. Demek ki kadın evde çocukların bakımını üstlenecek erkek te dışarıda nafakasını temin edecek.islamın bizden istediği budur.eğer bunun tersini yaparsak,her gün yeni isimler işsizler kervanına katılacak.bir bayana çalışma izni hangi durumlarda verilir? 1-evli ise kocası sakatlık durumundan dolayı çalışamıyorsa,veya evde erkek yoksa ve yahut ,anne babası yoksa evin en büyüğü oysa kardeşlerinin nafakasını temin etmek için çalışabilir.bunun dışında hiç bir şekilde kadının çalışması caiz görülmemektedir.ilimiz batman ve hata türkiye genelinde çalışmak isteyen kardeşlerimizin iş bulamama nedenini,ihtiyacı olmayıp ta yoğun iş talebinde bulunan bayan hanımefendilere bağlıyorum.

Yüce Allah Kuran’ı kerimde şöyle buyurmaktadır: “oturun da evlerinizde okunan Allah’ın ayetlerini ve hikmeti anın. Şüphe yok ki Allah lütuf sahibidir ve her şeyden haberdardır” Ahzab süresi 34.ayet

Buradan bir kampanya başlatmak istiyorum : siz değerli okuyucularımı ve Batman halkını bu kampanyaya destek vermelerini istiyorum. Haydi işverenler yarından itibaren ‘bay eleman aranıyor’ yazısını hem gazetelere hem de internet sayfalarına dolduralım. Eve ekmek götüremeyen, çocuğunun istediğini alamama ezikliğini yaşayan erkek kardeşlerimize sahip çıkalım. Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI