Slow Food ve Cittaslow konularında eğitim ve sertifikasyon, Hasankeyf tarımsal ve geleneksel ürünlerinin gastronomik değer olarak araştırılması ve ortaya çıkarılması, Hasankeyf Yeryüzü Pazarı’nın kurulması, Hasankeyf Yerel Gıda Rehberi’nin hazırlanması gibi konularda sırasıyla eğitimler verecek olan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, Hasankeyf’e akademik destek olmaya devam ediyor.
PROF. DR. H. RIDVAN YURTSEVEN TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILIYOR
Batman’ın 10 bin yıllık tarihi ilçesi, 2015 yılında Cittaslow olma sürecini başlatmış bulunan Hasankeyf’te Cittaslow süreci boyunca çeşitli alanlardaki projelerin gerçekleşmesi amacıyla Hasankeyf Kaymakamlığı ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan İş birliği Protokolü gereğince 200 Hasankeyfli Slow Food ve Cittaslow konusunda bilgilendirildi. Slow Food ve Cittaslow felsefesine dayalı olan Yavaş İşletmecilik konusunda 50 Hasankeyfli esnafa Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven tarafından bilgilendirici eğitimler verilerek eğitim sonunda sertifikaları dağıtıldı. (Murat Ezgin)