Takımların tamamı Türkiye Futbol Federasyonunun “Futbol Menajerleri ile Çalışma Talimatı”na aykırı hareket etme nedeniyle PDFK’ya sevk edildi. Listede bulunan temsilcimiz için yer ilan sevk nedeni tam olarak şöyle geçiyor; “BATMAN PETROL SPOR A.Ş. Kulübü'nün "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/4, 12/1 ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” denildi. Kırmızı – beyazlı ekibin sevk nedenlerindeki maddelerin açılımı aşağıda siz değerli okuyucularımız için yazılmıştır.
PETROLSPOR’UN SEVK NEDENLERİ
Madde 11/4 Bildirim: “Futbolcu ve kulüpler, menajerlerin katılımı ile imzaladıkları profesyonel futbolcu sözleşmesi veya transfer sözleşmelerinin birer nüshasını imza tarihinden itibaren 30 gün içinde belgeleri ile birlikte TFF'ye ibraz etmek zorundadır. Futbolcu ve kulüplerin, menajerlik faaliyetleri kapsamında menajerlere ödedikleri ücretlere ilişkin bilgi ve sair ödeme belgelerinin suretlerini en geç Şubat ayının son işgünü TFF'ye ibraz etmek zorundadır.”
Madde 12/1 Bilgi verme ve yayınlama: “Futbolcu ve/veya kulüpler TFF, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar ve FIFA'nın yetkili mercilerinin talepleri üzerine menajerlik faaliyetine ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi ibraz etmekle yükümlüdürler. Futbolcu ve kulüpler menajerlerle yaptıkları sözleşmeler menajerlik faaliyeti kapsamında her türlü bilgi ve belgenin TFF, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar ve FIFA'nın yetkili mercilerine ifşa ve ibrazına olanak sağlayan maddeler eklemekle yükümlüdürler.”
Madde 23 Kulüplere İlişkin Ceza Hükümleri: “Kulüplere İlişkin Ceza Hükümleri İşbu talimat ile FIFA, UEFA veya TFF’nin menajerlik faaliyetine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket eden kulüpler hakkında; a) İhtar b) Süper Lig İçin 75.000.-TL’den, TFF 1.Lig için 35.000.- TL.’den, TFF 2.Lig için 17.500.- TL.’den ve TFF 3.Lig i.in 7.500.- TL.’den az olmamak üzere para cezası, c) Transfer yasağı cezası, ç) Puan tenzili cezası, d) Bir alt lige düşürme cezası verilebilir. Bu cezalara ihlalin ağırlığı, niteliği, tekrar durumu dikkate alınarak birlikte ya da ayrı ayrı hükmedilebilir.” (Murat Ezgin)