SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ÇATOM, ilçeye hayat verdi

Sason ilçesinde kadınların sosyal hayata atıldığı, el becerisi ve meslek öğrendiği ÇATOM'a büyük ilgi.

Son Güncelleme :

2018-07-13 16:41:41

ÇATOM, ilçeye hayat verdi

Sason ilçesinde kadınların sosyal hayata atıldığı, el becerisi ve meslek öğrendiği, sanatsal faaliyetlere katıldığı ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) meslek edindirme projelerinin uygulandığı yer haline geldi. İlçedeki bayanların büyük ilgi gösterdiği ÇATOM’da, 80 kadın ilk kez öğrendikleri meslek sayesinde kazanç elde etme aşamasına geldi.

Sason Kaymakamlığının öncülüğünde, GAP İdaresi Başkanlığı, İŞKUR ve Sasonlu bir müteşebbisin ortak projesi olarak Sason’da hayata geçirilen ÇATOM, yıllarca bölgemizin aşılamaz sorunu olarak karşımıza çıkan “yetersiz iş imkânı” düşüncelerini yıkmak için önemli bir adım olması bekleniyor.  Sason ilçesinde Kaymakamlık, GAP, İŞKUR ve takı-tasarım firmasının ortak projesi ile kadınlara meslek öğretiliyor. Sason Kaymakamlığının öncülüğünde, GAP İdaresi Başkanlığı, İŞKUR ve Sasonlu bir müteşebbisin ortak projesi olarak Sason’da hayata geçirilen proje ilçeye umut verdi. Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, proje hakkına bilgi verdi. Beyaz “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı. Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak” dedi.

AİLELERİNE KATKI DA BULUNACAKLAR

Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, kadınların hem meslek öğreneceklerini hem de aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri bir ortamın oluşturulduğunu söyledi. Kaymakam Beyaz; “kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Proje faaliyetleri kapsamında üretim yapan kadınlara belirli aşamalardan sonra, Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla sertifikalar verilerek, işlerini kurmaları ve yönetmeleri teşvik edilecektir. Çalışma sürecinde kazandıkları tecrübelere ek olarak, ÇATOM bu kadınlara danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri konusunda da yardımcı olacaktır. ÇATOM’u sadece bir iş kapısı olarak görmek çok yanlış olur. ÇATOM aynı zamanda kadınlarımızın, genç yeteneklerimizin ve girişimcilerin Sason Kaymakamlığına ve bünyesinde yer alan kurumlara da ulaşması için en kestirme yol. Sason’un en önemli ve güzel lokasyonunda yer alan ÇATOM’u, yukarıda adı geçen kesimler ve kamu hizmeti sunanlar arasında sosyal bir köprü olarak kurgulanmıştır.  Sosyal köprü demişken, üretimin yanında ilçede yaşayan kadınlarımıza yönelik, onların kişisel ve bilişsel gelişimlerini sağlamak amacıyla etkinlik, seminer vb. faaliyetlerin yapıldığını ve bunların sürekli olacağını belirtmekte yarar var. Bu yönüyle ÇATOM kadınlarımızın sosyalleşmesi, yeteneklerinin farkına varması, güçlü ve sağlam ilişkiler kurması açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.