Bölgemizin kültürel zenginlikleri arasında yer alan tandır kültürü, bölge halkı arasında hala geçerliliğini koruyor. 7 Çocuk babası Aziz Tekin, Huzur Mahallesi Doğuş Caddesi üzerinde 18 yıldır yaptığı tandırları satarak ailesinin geçimini sağlıyor. Getirdiği Özel cendere toprağı ve bu özel toprağa koyduğu saman ve tuz karışımıyla elleriyle çamura dönüştürüp şekillendiren Tekin, bir hafta içinde yaptığı bir adet tandır ekmeğini 250 TL arası satarak ailesini geçindiriyor. 18 yıldır tandır üretimi yaptığını söyleyen Aziz Tekin, “kendi iş yerimde yapmış olduğum Tandırları genelde merkez, ilçeler ve ilçelere bağlı köylere satıyorum, aylık 4 veya 5 sipariş alıp almış olduğum siparişlere göre tandır üretimini yapıyorum gerçekten Tandır ekmeği üretimi çok uğraştırıcı ve çok zahmetli bir iştir. Tandırı yapmadan önce hamurunu iyi hazırlamamız lazım Yaptığım özel toprağın içine saman, hayvan tüyü ve tuz ekledikten sonra suyla karıştırıp iyice yoğurup toprağı güçlendirip ısıya duyarlı hale getiriyorum ardından ellerimle şekillendirip tandır haline getiriyorum” dedi.